Alle nieuws

Club NXT U23 verliest met 0-1 tegen SK Deinze

Challenger Pro League

Club NXT U23 speelde een sterke wedstrijd met maar liefst 67% balbezit tegen SK Deinze. Een owngoal in de tweede helft besliste de wedstrijd in het voordeel van de bezoekers. Doelman Miras verhinderde de verdiende gelijkmaker van Shion Homma in de laatste minuut.

Kapitein Et-Taïbi voelde lichte hinder en startte op de bank. Jano Willems kwam daardoor in de basis. Deinze begon het sterkst aan de match. Koné trapte de eerste kans naast doel. Op hoekschop kopte Quintero op de deklat. Club NXT U23 doorstond de druk van Deinze en nam na een kwartier de wedstrijd in handen. Kapitein Seys kon na een rush de achterlijn halen en de bal voor doel brengen. Liam De Smet kon helaas niet goed afwerken. Een poging van Homma ging nipt naast het bezoekende doel. Lenn De Smet zwiepte bij een volgende knappe aanval de bal voor doel, waar Homma kon inlopen. Doelman Miras redde knap.

Ondanks de druk van Blauw-Zwart was het opletten voor de gevaarlijke counters van de bezoekers. Ex-Club speler Jellert Van Landschoot plaatste van dichtbij naast met links. Net voor de rust verhinderde Homma het openingsdoelpunt van Deinze. Hij stopte een volley van De Belder. Ruststand: 0-0.

De licht gekwetste De Belder werd bij de start van de tweede helft gewisseld door Kehrer. Ook nu kreeg Deinze de eerste mogelijkheid om de score te openen. Alweer Koné kopte naast het Brugse doel. De hard werkende Yameogo stak de bal door naar Lenn De Smet die op zijn beurt Homma aanspeelde. Helaas knalde onze Japanner huizenhoog over het lege doel. Ook Granados ging zijn kans, maar zijn schot verdween naast de goal.

Twintig minuten voor tijd floot scheidsrechter Allaerts een overtreding na een onschuldig duel met Goemaere. De erop volgende vrijschop bleek het resultaat van de match te bepalen. De bal verdween via het hoofd van Willems over doelman Shinton nipt onder de deklat in het doel. Een meer ervaren Deinze controleerde nadien de match en voerde heel wat wissels door. Zo kwam ook nog Jur Schryvers, ex-Club Brugge, in de ploeg. Club NXT ging verwoed op zoek naar de verdiende gelijkmaker. In de allerlaatste minuut knalde Homma keihard op doel. Doelman Miras redde met een ultieme reflex. Een zure nederlaag voor onze youngsters.

Club NXT U23: Nick Shinton, Bi Kader Yameogo, Jano Willems, William Simba, Joaquin Seys, Laurens Goemaere (75’ Oleksandr Yakymenko), Liam De Smet, Lenn De Smet (90+2’ Jesse Bisiwu), Alejandro Granados, Shion Homma, Benjamin Faraas (75’ Jessi Da Silva). Bank: Tobias Lund Jensen, Bruce Deuwel, Axl De Corte. Coach: Nicky Hayen.

Deinze SK: Nacho Miras, Alessio Staelens, Kenneth Schuermans, Denis Prychynenko, Gonzalo Almenara, Dylan De Belder (46’ Emilio Kehrer), Teo Quintero, Gaetan Hendrickx, Jellert Van Landschoot (87’ Jur Schryvers), Mamadou Koné (80’ Nicolas Mercier), Guillaume De Schryver (80’ Marselino Ferdinan). Bank: Ayman Kassimi, Andreas Spegelaere, Steve De Ridder, William Dutoit. Coach: Hans Somers.

Doelpunt: 71’ Willems 0-1 (own).

Gele kaart: Liam De Smet (45+2’).

Scheidsrechter: Michiel Allaerts.

Stadion: The Nest Roeselare.