Alle nieuws

Club NXT U23 verliest met 0-1 van FCV Dender

Onder leiding van de nieuwe coach Robin Veldman speelde Club NXT U23 een sterke eerste helft. Zelf misten ze enkele kansen via Granados en Barberà. Net voor rust slikten ze de 0-1 via Soladio. In een moeilijke tweede helft had Dender de beste kansen. Geen van beide teams konden nog scoren, waardoor onze youngsters met het kleinste verschil hun meerdere moesten erkennen in het team van coach Timmy Simons.

Omdat coach Nicky Hayen tijdelijk het eerste elftal coacht, stond Club NXT U23 voor het eerst onder leiding van de nieuwe trainer Robin Veldman. Onder aanvoering van kapitein Seys zakten ook Talbi, Homma en Barberà af van het eerste elftal. In doel startte de net achttien jaar geworden Axl De Corte. Blauw-Zwart startte gretig aan de wedstrijd. Balverlies bij de bezoekers werd bijna afgestraft door Homma. Ook Dender wou er een aangenaam potje voetbal van maken. Al snel volgde hun tegenreactie. Gelukkig verdween het harde schot van Nsimba in het zijnet. Beide teams legden mooie combinaties op het veld. Dender kwam ei zo na op voorsprong via een kopbal. Club NXT reageerde gevat en Granados kon op zijn beurt bijna de score openen. Homma bracht onze Spanjaard in schietpositie, maar het leder ging nipt over de deklat. We speelden toen net geen half uur. Onze goallie ging goed plat op een laag afstandschot van Hens. Een poging van Barbera werd door de defensie van Dender afgeblokt. De bezoekers zagen dan weer een schot van Nsimba op voorzet van Marzo nipt naast het doel van doelman De Corte verdwijnen. Het was werkelijk een aangename eerste helft waar beide teams afwisselend op zoek gingen naar het openingsdoelpunt. We gingen bijna rusten met een brilscore, toen via een hoekschot de bal in de kleine rechthoek bleef hangen en Soladio de 0-1 hoog in de bovenhoek buiten het bereik van De Corte kon netten. Een koude douche voor Blauw-Zwart zo kort voor de rust.

Dender startte sterk aan de tweede helft. Doelman De Corte moest de eerste doelkans neutraliseren. De druk van de bezoekers werd opgedreven en Club NXT kwam enkele keren goed weg. De Oost-Vlamingen kenden pech bij de afwerking. Gelukkig voor onze youngsters ging het leder dankzij een ultieme redding van Seys net niet over de doellijn. Na een uur spelen werd een vermoeide Talbi vervangen door Salah. Op een vrijschop verdubbelde Dender bijna de score. Gelukkig hielden De Corte en onze verdediging nog stand. Tot driemaal toe werd de bal op de doellijn gered. Club NXT had op zijn beurt moeite om de stevige verdediging van Dender te ontwrichten. De klok tikte genadeloos verder. Furo werd ingebracht ten koste van Lenn De Smet. Bij zijn eerste baltoets verzuimde hij de gelijkmaker te scoren. Op vrijschop van Salah kopte Et-Taïbi de bal richting Furo. Zijn schot verdween hoog over het doel van Gies. Daar zat echt meer in. Kort voor affluiten toonde doelman De Corte nogmaals zijn talent en verhinderde hij een tweede doelpunt van de bezoekers. Zo bleef op het scorebord de 0-1 uit de eerste helft staan. Het team van Timmy Simons klimt daardoor naar een voorlopige tweede plaats. Club NXT blijft bovenaan de tweede kolom staan. Volgende week zaterdag trekken onze youngsters naar Lierse op zoek naar eerherstel.

Club NXT U23: Axl De Corte, Amine Et-Taïbi, Bi Kader Yameogo, Jano Willems, Joaquin Seys, Liam De Smet, Alejandro Granados, Chemsdine Talbi (62’ Mohamed Salah), Lenn De Smet (80’ Kaye Furo), Shion Homma, Victor Barbera. Bank: Nick Shinton, Tobias Lund Jensen, William Simba, Laurens Goemaere. Coach: Robin Veldman.

FCV Dender EH: Xavier Gies, Stefano Marzo, Gilles Ruyssen, Kobe Cools, Joedrick Pupe, Desmond Acquah (81’ Jasper Van Oudenhove), Nathan Rodes, Lennard Hens, Fabio Ferraro (48’ Ridwane M’Barki), Jordy Soladio (69’ Michael Lallemand), Bruny Nsimba. Bank: Julien Devriendt, Dylan Ragolle, Nicolas Rajsel, Olivier Myny, Ali Akman. Coach: Timmy Simons.

Doelpunt: 41’ Soladio 0-1.

Gele kaarten: 72’ Seys, 75’ Marzo.

Scheidsrechter: Klass Clerkx.

Stadion: The Nest Roeselare.