Alle nieuws

Club NXT U23 verliest met 0-2 van Beerschot

Challenger Pro League

Met Beerschot kwam een ploeg uit de top van het klassement op bezoek. Winst voor Club NXT U23 betekende een klim naar de derde plaats op amper een punt van de leiders Lommel en Zulte-Waregem.

Onze youngsters trokken dan ook direct in de aanval. De Roeve zette de bal een eerste maal voor na een van zijn typerende rushes op de flank. De aangespeelde Barbera werd echter afgevlagd voor buitenspel. Ook bij een volgende snelle aanval van Club NXT via Homma ging de vlag omhoog. De bezoekers toonden zich een eerste maal via Sanusi die hoog over doel knalde. Ook via een vrijschop kon de Kielse middenvelder Shinton niet verslaan. De bal verdween dankzij onze doelman in hoekschop. Toen de bal doorheen de verdediging belandde bij aanvaller Barbera, werd deze foutief gestopt door doelman Matijas. Zijn overtreding leverde hem de rode kaart op. Met nog meer dan een uur te spelen zag het er goed uit voor Club NXT met tien tegen elf. 

Onze youngsters combineerden rustig op een veld dat steeds natter en gladder werd door de hevige regen. De laatste pass was echter nooit zuiver en echt gevaarlijke kansen bleven vooralsnog uit. Het was even schrikken toen Beerschot via een hoekschop dichtbij de 0-1 kwam. Doelman Shinton bracht knap redding wanneer Keita aan de eerste paal klaar stond om binnen te trappen. Kapitein Vermant probeerde het op zijn beurt van ver, maar zijn poging ging naast. Beerschot probeerde opnieuw via een stilstaande fase op voorspong te komen, maar bij een vrijschop van Mathys mislukte dat opzet. De bal rolde voorbij het Brugse doel. Naar het einde van de eerste helft werd nog een schot van de zeer bedrijvige De Roeve afgeblokt, na alweer een knappe individuele actie van Homma. Vermant werkte zoals steeds keihard maar op aangeven van Lenn De Smet kon ook hij niet besluiten. Rusten doen we dan ook met een brilscore.

Wrange tweede helft

In de tweede helft viel aanvankelijk weinig te beleven, tot Barbera op doel knalde. Helaas verdween het leer naast de paal in hoekschop. De gekwetste Goemaere werd vervangen door Salah, die zich meteen toonde met enkele snelle rushes. Ook Homma dolde af en toe met de tegenstander. Hij zette twee man in de wind en liep de achterlijn af. Zijn zeer scherpe trap resulteerde niet in een doelpunt. 

Beerschot prikte af en toe tegen en Shinton zag een bal afketsen op de deklat. Net toen De Roeve na een rush van wel zestig meter gekwetst uitgevallen was, kon Beerschot nogmaals snel uitbreken en stonden ze met vier tegen vier Brugse verdedigers. Michez zag zijn kans schoon en vloerde Shinton genadeloos. 0-1. Een hard verdikt voor Club NXT. Coach Hayen wisselde nog enkele spelers in de hoop te scoren in een slotoffensief. Het was echter Beerschot dat in de extra tijd de score kon uitdiepen. De ingevallen Reyners scoorde de 0-2. Een zure nederlaag voor Club NXT dat meer verdiende tegen tien spelers van Beerschot. Na deze nul op negen moeten onze youngsters volgende vrijdag in Dender zien punten te pakken.

Club NXT: Nick Shinton, Denzel De Roeve (78’ Abdoul Bi Kader Yameogo), Jano Willems, Amine Et-Taïbi, Joaquin Seys, Liam De Smet, Laurens Goemaere (67’ Mohamed Salah), Lenn De Smet, Shion Homma (78’ Benjamin Faraas), Victor Barbera (85’ Tobias Lund Jensen), Romeo Vermant (85’ Alejandro Granados). Bank: Kiany Vroman, Sem Audoor. Coach: Nicky Hayen.

K. Beerschot V.A.: Davor Matijas – Apostolos Konstantopoulos, Hervé Matthys, Derrick Tshimanga, Simion Michez, Ryan Sanusi, Welat Cagro, Mardochée Nzita, Marco Weymans (27’ Bill Lathouwers ), Thibaud Verlinden (90+2’ Tom Reyners), Charly Keita (90+4’ Ibrahim Alhassan ). Coach: Andreas Wieland.

Doelpunten: 78’ Michez 0-1, 90+3’ Reyners 0-2.

Gele kaarten: 63’ Wieland, 90+1’ Verlinden.

Rode kaart: 24’ Matijas.

Scheidsrechter: Klass Clerkx.

Stadion: The Nest Roeselare.

Toeschouwers: 340.