Alle nieuws

Club NXT U23 verliest met 0-2 van Lommel SK

Challenger Pro League

Een zeer jong Club NXT U23 was niet opgewassen tegen een meer ervaren Lommel SK. Net als in de heenmatch verloren onze youngsters van de sterke Limburgse tegenstander. Met een afstandsschot in de eerste helft en een doelpunt net na de rust was het game over voor Blauw-Zwart.

Na een lange winterstop startte Club NXT met een heel jong team. Enkele basisspelers zoals Vermant, De Roeve en Salah waren nog steeds niet hersteld van hun blessure. Homma, Seys en Yameogo mochten na de winterstage in Spanje bij het eerste elftal blijven. Ook Barbera zat niet in de selectie. Doelman Shinton was wel van de partij en moest meteen aan de slag. Na een slechte pass van Et-Taïbi kon Sales uithalen van buiten de zestien. Gelukkig redde onze goallie. Lommel zette meteen druk maar de defensie van Club NXT hield voorlopig stand. Zelf kwam Blauw-Zwart nauwelijks in de buurt van doelman Ivezic. De bezoekers recupereerden vaak de bal en combineerden goed. Ze hadden de wedstrijd volledig in handen. Sales stiftte de bal achter de verdediging naar Vancsa, maar zijn volley ging over het Brugse doel. Karim Dermane knalde richting het doel van Shinton, maar ook deze poging verdween hoog over. Stilaan ging de aanvalsdruk van Lommel wat liggen en kwam Club NXT moeizaam in de wedstrijd. Hun combinaties werden steeds beter, zonder echt gevaar op te leveren.

Na alweer een mooi combinatiespel van Lommel werd op links teveel vrijheid gegeven aan Vancsa, die knap met een afstandsschot het leder voorbij Shinton knalde. Club NXT probeerde nadien de wedstrijd in handen te nemen, maar Lommel had weinig moeite om de voorsprong te verdedigen. Iets na een half uur spelen probeerde Talvitie de score te verdubbelen, maar zijn afstandsschot ging gelukkig over het Brugse doel. Uiteindelijk bereikte Club NXT na een moeilijke eerste helft de rust met een kleine achterstand dankzij een sterk verdedigend blok.

De tweede helft startte heel slecht voor onze youngsters. Na nauwelijks een minuut stond de 0-2 al op het scorebord. Sales kon centraal doorheen de verdediging het leder in doel trappen. Het was precies een wake up call voor Blauw Zwart. Nadien kreeg Club NXT immers regelmatig enkele kansen om de aansluitingstreffer te scoren. Vooral Faraas zorgde voor dreiging. Zijn eerste poging was helaas niet gekadreerd. Doelman Shinton was bij de pinken en gooide zich voor de bal toen Talvitie van dichtbij op doel trapte. Coach Hayen wisselde Goemaere en Lund Jensen voor Furo en Deuwel, die daarmee zijn debuut maakte. Na voorbereidend werk van de zestienjarige Furo kreeg Faraas plots een schietkans. Hij trapte helaas te centraal pal op doelman Ivezic. Ook de vijftienjarige Da Silva kwam in de ploeg ten nadele van Granados. Club NXT probeerde Lommel terug te dringen en bleef op zoek gaan naar een doelpunt. Op een hoekschop kwam mede door Granell, die de aansluitingstreffer probeerde te verhinderen, het leder tegen de onderzijde van de deklat terecht, maar de bal ketste uit doel. Het zat Club NXT niet mee. Lommel speelde de match eenvoudig uit en nam de drie punten mee naar het verre Limburg. Zo start een piepjong Club NXT 2024 met een eerste verlies. Volgende week volgt de zware uitwedstrijd naar Beveren.

Club NXT: Nick Shinton, Jano Willems, Amine Et-Taïbi, William Simba, Sem Audoor, Tobias Lund Jensen (63’ Bruce Deuwel), Lenn De Smet, Liam De Smet, Alejandro Granados (74’ Jessi Da silva), Laurens Goemaere (63’ Kaye Furo), Benjamin Faraas. Bank: Axl De Corte, Jesse Bisiwu, Oleksandr Yakymenko. Coach: Nicky Hayen.

Lommel SK: Nikola Ivezic, Kluiverth Aguilar, Stijn Wuytens, Dries Wouters, Karim Dermane, Lucas Schoofs, Arthur Sales, Alex Granell, Zalan Vancsa, Juho Talvitie (80’ Leon Lalic), Sam De Grand. Bank: Francesco di Bartolo, Rob Nizet, Robin Henkens, Jhon Banguera, Daniel Negry-McGrath, Alvaro Santos. Coach: Steve Bould.

Doelpunten: 25’ Vancsa 0-1, 47’ Sales 0-2.

Gele kaarten: 90’ Furo.

Scheidsrechter: Anthony Lettelier.

Stadion: The Nest Roeselare.