Alle nieuws

Club NXT U23 verliest met 0-3 van SK Beveren

Challenger Pro League

Na de interlandbreak ontving Club NXT U23 SK Beveren. Vorig seizoen stuurden onze youngsters de Waaslanders tijdens de play-offs met 3-0 naar huis, maar deze keer was de score omgekeerd. Al snel scoorde Bateau op hoekschop, net voor de rust profiteerde Geusens van een misverstand in de Blauw-Zwarte verdediging. In de tweede helft knalde Koyalipou een penalty voorbij Shinton.

Coach Nicky Hayen kon geen beroep doen op de gekwetste Homma. Vermant keerde dan weer terug uit blessure. Ordoñez startte in de basis net als doelman Shinton. De wedstrijd werd geleid door een Nederlands trio. De scheidsrechter duwde Goncalves al snel een gele kaart onder de neus na geduw en getrek met Ordoñez. Beveren zette doelman Shinton kort nadien aan het werk. Onze goalie tikte de bal over het doel. Helaas kwamen de bezoekers toch snel op voorsprong. Bij een hoekschop werd Bateau volledig vrijgelaten en hij knalde de 0-1 keihard tegen de netten.

Blauw-Zwart was niet aangeslagen en bleef rustig combineren en op zoek naar een opening in de defensie van Beveren. Steeds was de laatste pass net niet goed of stak er een Beverense voet of been tussen. Vermant tekende voor de eerste goede aanval van Club NXT U23. Zijn schot binnen het kader miste echter kracht, waardoor Reus de bal makkelijk pakte. Via een hoekschop kon Barberá bijna de gelijkmaker scoren, maar alweer was Reus paraat met een goede reflex. Limbombe, ex-Club Brugge, dribbelde zich doorheen de Brugse linies, maar Shinton had geen problemen met zijn voorzet. Geusens probeerde het nadien van ver, maar gelukkig ging zijn schot nipt naast het Brugse doel. Net voor rust profiteerde diezelfde Geusens van een te korte terugspeelbal en trapte de 0-2 binnen.

De tweede helft

In de tweede helft gingen onze youngsters vol goede moed snel op zoek naar de aansluitingstreffer. Reus duwde met veel moeite een knal van Salah uit zijn doel. Ook Shinton moest opnieuw zijn talent tonen. Koyalipou kapte naar binnen en haalde uit, maar onze goalie bracht redding. Club NXT U23 kreeg een vrije trap op een goede positie net buiten de zestien. De bal werd voor doel gegooid, maar Et-Taïbi kon net niet binnentikken. Kort nadien bracht De Roeve op zijn beurt het leer voor doel, maar kapitein Vermant kon niet afwerken. Bij een volgende actie van Beveren kwam de bal ongelukkig tegen de arm van een Brugse verdediger en de scheidsrechter kende een penalty toe. Koyalipou trapte recht op doel, doelman Shinton kon de knal net niet tegenhouden. 0-3.

Coach Hayen bracht met Lund-Jensen, Faraas en Willems onmiddellijk drie frisse krachten in het team in de hoop het tij alsnog te doen keren. De youngsters deden wat ze konden, maar Beveren kreeg zelf een goede kans op een vierde doelpunt. De zeer bedrijvige Kayolipou probeerde het van ver, maar doelman Shinton zat er goed bij. De Waaslanders vervingen ook enkele spelers. Onder andere ex-Club NXT speler Mathis Servais mocht nog een halfuur meespelen tegen zijn ex-ploeg. Lenn De Smet infiltreerde ondertussen in het strafschopgebied en speelde Salah aan, maar hij kon niet voldoende kracht achter de bal zetten en knalde bovendien pal op Reus. Lund-Jensen probeerde van ver de Beverense goalie te verschalken, maar ook zijn poging miste kracht. Wat Club NXT U23 ook probeerde, het lukte niet. Beveren had nog weinig moeite om de drie punten mee te nemen richting het Waasland. Blauw-Zwart verloor zo een eerste keer in eigen huis. Het blijft wel boven in de rangschikking meedraaien. Volgende week zaterdag trekken onze youngsters richting Seraing.

Club NXT: Nick Shinton, Denzel De Roeve, Joël Ordoñez (61’ Jano Willems), Amine Et-Taïbi, Joaquin Seys, Liam De Smet, Laurens Goemaere (71’ Alejandro Granados), Mo Salah (75’ Sem Audoor), Lenn De Smet, Victor Barbera (61’ Benjamin Faraas), Romeo Vermant (61’ Tobias Lund-Jensen). Bank: Axl De Corte, Bi Kader Yameogo. Coach: Nicky Hayen.

SK Beveren: Beau Reus, Sheldon Bateau, Everton Luiz, Goduine Koyalipou (75’ Yousef Salech), Taofeek Ismaheel (64’ Gabriel Kyeremateng), Anthony Limbombe (75’ Süer çukur Tiago), Dries Wuytens (79’ David Hrncar), Jay-Dee Geusens (64’ Mathis Servais), Jakov Filipovic, Louis Verstraete, Bryan Goncalves. Coach: Wim De Decker.

Doelpunten: 8’ Bateau 0-1, 45+1’ Geusens 0-2, 58’ Koyalipou 0-3 (penalty).

Gele kaarten: 2’ Goncalves, 22’ Luiz, 25’ Geusens.

Scheidsrechter: Robin Vereijken.

Stadion: The Nest Roeselare.

Toeschouwers: 597.