Alle nieuws

Club NXT U23 verliest met 2-1 in Seraing

Challenger Pro League

Net als in FC Luik kon Club NXT ook ditmaal geen punten pakken in de vurige stede. Seraing kwam na de rust binnen de minuut op een 2-0 voorsprong na een own doelpunt van Willems en een knal van Kilota. Kapitein Vermant kon al snel via een penalty milderen tot 2-1, maar verder geraakten onze youngsters niet na een wedstrijd met veel inzet.

Coach Hayen kon opnieuw rekenen op Shion Homma die terugkeerde uit blessure. Het was onze Japanner die zorgde voor het eerste gevaar. Zijn schot werd afgeblokt, waarna Goemaere nipt naast de paal knalde. Kort nadien stond Lenn De Smet aan het kanon, maar zijn trap verdween over doel. Bij een volgende aanval van Club NXT zette Lenn de bal voor doel, waarbij de kopbal van Romeo Vermant op het dak van het Luikse doel terecht kwam. Ook Seraing ging op zoek naar de openingstreffer. Lepoint legde de bal af voor Fall die gelukkig net naast het Brugse doel trapte. Nadien was het opnieuw Blauw-Zwart dat ten aanval trok. Uiteindelijk kwam het leer bij Homma terecht die nipt over de deklat schoot. In een volgende fase gaf de zeer bedrijvige Homma een voorzet die tegen de arm van Lepoint kwam. De scheidsrechter zag er helaas geen strafschop in.

Op het half uur was het bijna raak voor de thuisploeg. Metanire zette voor richting Lepoint. Zijn schot week af en Shinton schudde een knappe redding uit zijn hoed. Nadien werd onze goallie gehinderd bij een vrije trap, waardoor hij de bal moest lossen. Gelukkig trapte Fall naast het doel. Onze Japanner dolde met de tegenstander. Een individuele actie van Homma werd uiteindelijk ontzet door Spago. Ondertussen werd Romeo Vermant voor de zoveelste keer zwaar aangepakt door de verdediging van Seraing. Pas op slag van rust gaf de scheidsrechter hiervoor een gele kaart aan Metanire. Verdediger Tshibuabua ontsnapte voorzien ettelijke keren aan een geel karton. Romeo likte zijn wonden. De rust werd bereikt met een brilscore na een aangenaam kijkstuk.

Seraing kwam furieus uit de kleedkamer en drukte Club NXT direct tegen zijn doel bij het begin van de tweede helft. Shinton moest al snel zijn talent bovenhalen en verhinderde een vroege voorsprong. Helaas was hij gevloerd toen Willems een voorzet van Soumah-Abad in eigen doel werkte. Onze youngsters waren even de kluts kwijt en nauwelijks een minuut later stonde het al 2-0. Club NXT kreeg de bal niet weg uit de zestien en Kilota profiteerde. Zijn schot verdween in het Brugse doel. Met nog meer dan een half uur te gaan zocht Club NXT naar de aansluitingstreffer. Na een fout op Homma zette kapitein Vermant de penalty om. 2-1. Beide ploegen bleven op zoek gaan naar een volgende doelpunt. Seraing was er het dichtst bij. Doelman Shinton redde een kopbal van Lepoint, maar Cachbach kopte de rebound binnen. Hij stond evenwel buitenspel, waardoor de score op 2-1 bleef staan. Na alweer een fout op Vermant moest de kapitein het veld gekwetst verlaten. De Noor Faraas viel in met nog een kwartier op de klok. Coach Hayen bracht ook nog Simba, Granados en Yameogo in de ploeg in de hoop het tij te doen keren. Het was echter doelman Shinton die de 3-1 moest vermijden. Nadien trachtte Granados de bal in de rechterhoek te plaatsen maar doelman Margueron werd niet verrast. Kort voor het einde van de reguliere speeltijd kopte Simba een hoekschop ei zo na binnen. We kregen liefst 8 minuten extra speeltijd die heel spannend verliepen. Beide teams gaven nog eens alles. Fall knalde gelukkig over het Brugse doel. Shinton pakte net voor affluiten nog een ultieme poging van Seraing. Zo bleef de 2-1 op het scorebord na een intense tweede helft. Volgende week zondag ontvangt Club NXT met Beerschot de tegenstrever van het eerste elftal in de bekermatch aanstaande woensdag. Onze youngsters hopen op de steun van zoveel mogelijk supporters in the Nest.

Club NXT: Nick Shinton, Denzel De Roeve, Jano Willems, Amine Et-Taïbi, Joaquin Seys, Liam De Smet (80’ Alejandro Granados), Laurens Goemaere (57’ Mohamed Salah), Lenn De Smet, Shion Homma (80’ Abdoul Bi Kader Yameogo), Victor Barbera (80’ William Simba), Romeo Vermant (75’ Benjamin Faraas). Bank: Kiany Vroman, Sem Audoor. Coach: Nicky Hayen.

Seraing: Lucas Margueron, Marvin Tshibuabua, Elias Spago (82’ Maidine Douane), Cheikhou Ndiaye, Romain Métanire, Mathieu Cachbach, Gérald Kilota, Christophe Lepoint, Mahamadou Dembele (87’ Lilian Raillot), Pape Moussa Fall, Edouard Soumah-Abbad (71’ Alama Bayo). Bank: Timothy Galjé, Noah Solheid, Djibril Djarra, Désiré Segbe. Coach: Grégory Proment.

Doelpunten: 49’ Willems 1-0 (own), 51’ Kilota 2-0, 57’ Vermant 2-1 (penalty).

Gele kaarten: 44’ Métanire, 55’ Homma, 90+7’ Yameogo.

Scheidsrechter: Laurent Willems.

Stadion: Stade du Pairay, Seraing.