Alle nieuws

Club NXT U23 verliest met 3-1 in Lierse

Challenger Pro League

In afwezigheid van enkele sterkhouders ging Club NXT U23 na een eerder matige prestatie kansloos ten onder tegen Lierse. Aan de rust stond het al 2-0 met doelpunten van Sow en Schouterden. In de tweede helft bleven de Pallieters aanvankelijk baas en liepen verder uit via Kireev. Na enkele wissels kon Club NXT zijn rug rechten en Lenn De Smet scoorde de eerredder in minuut 90.

Coach Robin Veldman trok met een experimenteel elftal richting het vroegere Lisp. Geen Homma, Talbi en Barbera. Da Silva en Goemaere kregen een basisplaats. In doel stond opnieuw De Corte. Shinton nam plaats op de bank.

Na amper drie minuten zette Salah voor doel, waar Furo net niet zijn voet kon zetten om de 0-1 over de lijn te duwen. Lierse kreeg ook al snel een grote kans om de score te openen via een aanval op rechts. De bal maakte rare capriolen in de kleine rechthoek, maar uiteindelijk kon onze jonge doelman De Corte het schot van Sow in hoekschop duwen. Salah creëerde zelf een kans voor Blauw-Zwart, maar zijn poging eindigde in een hoekschop. Op het kwartier kopte aanvoerder en ex-Club Brugge speler Thibaut Van Acker een voorzet van Tirpan recht in de handen van De Corte. Pech voor de topschutter van Lierse.

Kort nadien stond de 1-0 echter wel op het scorebord. Sow was Willems te snel af en trapte de bal netjes naast De Corte binnen. Club NXT probeerde de gelijkmaker te scoren toen Granados een vrijschop trapte. Doelman Jens Teunckens, ook een ex-Club Brugge speler, pakte echter het leder klemvast. Na bijna een half uur spelen verloor Yameogo nogal onhandig de bal en Schouterden profiteerde maximaal, en scoorde makkelijk de 2-0. Lierse bleef tot aan de rust de betere ploeg. De Corte ging goed plat op een schot van Sow. Willems blokte nog een knal van Sow af. Club NXT ging uiteindelijk rusten met een 2-0 achterstand.

Ook in de tweede helft kon Club NXT aanvankelijk geen vuist maken. Lierse bleef de betere ploeg op het veld. Het resulteerde dan ook in de 3-0 via Kireev. Coach Veldman bracht met Lund Jensen en Simba nieuwe krachten in de ploeg ten nadele van Salah en Yameogo. Later werd Furo vervangen door Bisiwu. Er kwam geleidelijk wat meer evenwicht in de wedstrijd. Kapitein Et-Taïbi dribbelde zich doorheen de zestien, maar liep zich uiteindelijk vast. Hier zat meer in. Een schotje van Granados werd makkelijk onschadelijk gemaakt door Teunckens. Een harde knal van Lenn De Smet, na een goede actie tussen Bisiwu en Granados, werd afgeblokt.

We moesten wachten tot minuut 90 om de verdiende eerredder door Lenn De Smet met het hoofd te zien scoren. Door deze overwinning is Lierse definitief gered. Club NXT blijft ondanks de nederlaag de tweede kolom in de rangschikking aanvoeren, al komt Lierse nu langszij. Volgende vrijdag spelen onze youngsters hun laatste thuismatch tegen het verrassende FC Luik, met coaches Englebert en Deflandre. Supporters wees een laatste keer massaal op post in The Nest in Roeselare!

Club NXT U23: Axl De Corte, Amine Et-Taïbi (81’ Oleksandr Yakymenko), Bi Kader Yameogo (59’ Wiliam Simba), Jano Willems, Liam De Smet, Laurens Goemaere, Mohamed Salah (59’ Tobias Lund Jensen), Jessi Da Silva, Alejandro Granados, Lenn De Smet, Kaye Furo (72’ Jesse Bisiwu). Bank: Nick Shinton, Bruce Deuwel. Coach: Robin Veldman.

Lierse SK: Jens Teunckens, Michael Tirpan, Sam Vanderhallen, Jens Cools, Viktor Boone, Niels Schouterden (90+1’ Joeri Poelmans), Thibaut Vanacker, Sebastiaan Brebels (90+1’ Aristote Nkaka), Alexandre De Bruyn (77’ Stan Van Dessel), Maxim Kireev (72’ Samih El Touile), Ousmane Sow (77’ Eric Ocansey). Bank: Jarno De Smet, Jarno Libert, Mehdi Tarfi, Obbi Oulare. Coach: Sven Vandenbroeck.

Doelpunten: 18’ Sow 1-0, 29’ Schouterden, 57’ Kireev, 90’ Lenn De Smet 3-1.

Gele kaarten: 48’ Yameogo. 53’ Da Silva.

Scheidsrechter: Robin Hensgens.

Stadion: Herman Vanderpoortenstadion Lier.