Alle nieuws

Club NXT U23 verliest nipt met 0-1 van RSCA Futures

Challenger Pro League

De laatste wedstrijd van de heenronde in de Challenger Pro League was de clash tussen Club NXT U23 en RSCA Futures. De Brusselaars domineerden de eerste helft en stonden aan de rust 0-1 voor via Ure. Na de rust zochten onze youngsters de gelijkmaker, maar scoren via Faraas, Homma en de ingevallen Furo lukte niet.

Coach Hayen moest puzzelen aan zijn basiself want zowel Barbera, Salah als De Roeve ontbraken wegens blessures. Audoor was geschorst en captain Vermant viel geblesseerd uit tijdens de opwarming. De Oekraïner Yakymenko startte daardoor in de spits. Bij Anderlecht stond ex-Clubspeler Colin Coosemans in doel. De bezoekers namen snel de wedstrijd in handen. Na balverlies op het middenveld kon Shinton de eerste poging van de Futures via Angulo keren met de voet. De verdediging van Blauw-Zwart had het moeilijk en toen de bezoekers via de sterk spelende Angulo de bal in het strafschopgebied brachten, kon de inlopende Ure eenvoudig de bal voorbij Shinton in doel werken. 0-1.

Na bijna een half uur spelen verhinderde Shinton met een knappe reflex de 0-2. Ure knalde van heel dichtbij pal om Shinton. Kort nadien moest hij een nieuwe poging van Paars-Wit wegboksen. Hij duwde de knal van Bouchouari in hoekschop. Ook Blauw-Zwart voerde de druk op. De trap van Homma werd gestopt door Lissens, in de herneming werd Liam De Smet door Monticelli onderuit gehaald. Geen strafschop oordeelde scheidsrechter Clerkx. Kapitein Et-Taïbi rukte af en toe eens via de flank op, maar de laatste pass richting doel kwam niet bij de Blauw-Zwarte aanvalslinie. We gingen rusten met een 0-1 achterstand.

Yakymenko werd bij de start van de tweede helft vervangen door de zeventienjarige Kaye Furo. Hij liet zich al snel opvallen en miste de gelijkmaker met een kopbal op voorzet van Homma. Club NXT zocht verwoed naar de gelijkmaker, maar kwam niet tot scoren toe. De 15-jarige Jesse Bisiwu maakte zijn debuut toen hij Faraas verving. Het piepjonge Club NXT bleef zoeken naar een gaatje in de Brusselse defensie. Liam De Smet knalde nog hoog over doel. De klok tikte in het nadeel van Blauw-Zwart. De score veranderde niet meer en zo wint Anderlecht Futures met het kleinste verschil. Volgende week trekt Blauw-Zwart voor de laatste match voor de winterstop naar Patro Eisden-Maasmechelen, het team van Stijn Stijnen.

Club NXT: Nick Shinton, Jano Willems, William Simba, Joaquin Seys, Lenn De Smet, Shion Homma, Liam De Smet, Laurens Goemaere (83’ Alejandro Granados), Amine Et-Taïbi (67’ Bi Kader Yameogo), Olexsandr Yakymenko (46’ Kaye Furo), Benjamin Faraas (78’ Jesse Bisiwu). Bank: Tobias Lund-Jensen, Jesse Bisiwu, Axl De Corte. Coach: Nicky Hayen.

RSCA Futures: Colin Coosemans, Nail Moutha (77’ Tim Engwanda), Amando Lapage, Lucas Lissens, Mohamed Bouchouari (82’ Loïc Masscho), Anas Tajaouart, Kristian Arnstad, Tristan Degreef, Luca Monticelli, David Angulo Ramirez, Robbie Ure. Bank: Rik Vercauteren, Nunzio Engwanda, Tudor Mendel-Idowu, Ismaël Baouf, Lilian Vergeylen. Coach: Marink Reedijk.

Doelpunten: 22’ Ure 0-1.

Gele kaarten: 42’ Yakymenko, 70’ Ure, 72’ Arnstad, 81’ Goemaere, 83’ Yameogo, 86’ Degreef.

Scheidsrechter: Klass Clerkx.

Stadion: The Nest Roeselare.