Alle nieuws

Club NXT U23 verliest zijn laatste thuismatch tegen RFC Liège met 1-2

Challenger Pro League

Club NXT U23 speelde een goede wedstrijd tegen RFC Liège, waar oud-Clubspelers Gaetan Englebert en Eric Deflandre coach zijn. Twee vermijdbare doelpunten in elke helft zorgden voor een onverdiende 1-2 nederlaag. Arslan en Bruggeman waren de doelpuntenmakers. Tussendoor scoorde de jarige Liam De Smet de 1-1.

Club NXT startte met onze twee zestienjarige jonkies in de basis. Da Silva en Bisiwu bedankten de coach met een sterke prestatie. Shinton stond opnieuw in doel. Talbi kwam eveneens aan de start. Luik kwam het beste uit de startblokken. Doelman Shinton moest al na vijf minuten een verrassend schot van Arslan over de deklat tikken. Na balverlies van Granados probeerde Arslan het opnieuw, maar zijn schot ging ditmaal over het doel. Na iets meer dan een kwartier spelen moest Shinton met een kattensprong de meubelen redden. Een voorzet vanop rechts werd immers door Bruggeman goed naar beneden gekopt. Onze goalie had geen verhaal toen bij het uitverdedigen Jano Willems zomaar de bal aan Arslan gaf. Deze aarzelde geen seconden en trapte de bal in het lege doel. 0-1, Club NXT op achterstand.

Kapitein Seys gaf het voorbeeld aan zijn ploegmaats. Hij zette op de flank een mooie actie op en zette voor doel, waar Lenn De Smet er net niet bij kon. Bisiwu lanceerde op zijn beurt Talbi, die niet kon afwerken. Et-Taïbi zorgde ondertussen ervoor dat de score niet groter werd. Hij smeet zich letterlijk op spectaculaire wijze voor een voorzet zodat Bruggeman de 0-2 niet kon scoren. Club NXT U23 kreeg op zijn beurt tweemaal de kans om de gelijkmaker te scoren. Eerst zette Lenn De Smet het leder voor doel, nadien Seys. Bisiwu knalde de bal buiten het doelkader. Na een fout op Lenn De Smet trapte Granados de vrijschop over het Luikse doel. Club NXT zocht continu naar een gaatje in de Luikse defensie, maar slaagde er voorlopig niet in. Et-Taïbi trapte hard richting doel, maar de doelman en de paal stonden in de weg. Het leverde enkel een hoekschop op. Een laatste kans voor de rust vertrok bij de bedrijvige Bisiwu. Het leder kwam via Talbi bij Lenn De Smet die pal op de Luikse doelman trapte. We gingen rusten met een kleine achterstand.

Bij de start van de tweede helft verving Homma Talbi. Granados ging op zoek naar de gelijkmaker. Hij trapte van ver, helaas naast het doel. Het spel ging vlot over en weer, maar een gaatje vinden in de defensie lukte vooralsnog niet. Beide coaches begonnen gretig wissels door te voeren. De ploegen hielden mekaar goed in evenwicht. Het was Blauw-Zwart die dan toch kon scoren. Homma knalde op doel, goalie Debaty had moeite met het pakken van de bal. De snel inlopende Liam De Smet kon voor de neus van Debaty de 1-1 scoren. Lang kon Club NXT U23 niet genieten van de gelijkmaker. Een lage voorzet van Nyssen ging voorbij alles en iedereen. De glijdende Bruggeman kon de bal binnenduwen. 1-2, zowaar een koude douche voor Club NXT U23 dat in de tweede helft de beste kansen kreeg. Onze youngsters bleven na de dreun wel verwoed op zoek gaan naar de gelijkmaker. Furo kreeg de bal via een perfecte voorzet maar zijn kopbal was niet krachtig genoeg om de Luikse doelman te vloeren. Er werd jammergenoeg niet meer gescoord. Club NXT U23 verliest daardoor voor de derde opeenvolgende keer, na nochtans een zeer degelijke prestatie. Er rest nog één wedstrijd in de competitie: volgende zaterdag op de Heizel tegen de Futures van Anderlecht.

Club NXT U23: Nick Shinton, Joaquin Seys, Jano Willems, Bi Kader Yameogo, Amine Et-Taïbi (84’ William Simba), Alejandro Granados (61’ Laurens Goemaere), Liam De Smet, Jessi Da Silva (75’ Kaye Furo), Chemsdine Talbi (46’ Shion Homma), Jesse Bisiwu (61’ Mohamed Salah), Lenn De Smet. Bank: Axl De Corte, Tobias Lund Jensen, Oleksandr Yakymenko, Sem Audoor. Coach: Robin Veldman.

RFC Liège: Kevin Debaty, Benoit Nyssen, Benjamin Lambot, Jordan Bustin, Jonathan D’Ostilio, Reno Wilmots, Ryan Merlen (86’ Benjamin Van den Ackerveken), Alessio Cascio (86’ Maxime Cavelier), Mohamed Mouhli (72’ Jérémie Lioka), Benoit Bruggeman (86’ Lucca Lucker), Abian Arslan (58’ Yannick Loemba). Bank: Joshua Mpenza, Emilien Massart, Tom Panepinto, Damien Mouchamps. Coach: Gaetan Englebert.

Doelpunten: 22’ Arslan 0-1, 75’ Liam De Smet 1-1, 82’ Bruggeman 1-2.

Gele kaarten: 38’ Cascio, 64’ Da Silva, 78’ Furo, 84’ Merlen, 90+3’ Lenn De Smet, 90+3’ Salah, 90+3’ Lucker.

Scheidsrechter: Dunken Van de Velde.

Stadion: The Nest Roeselare.