Alle nieuws

Club NXT U23 wint beloftenduel met 2-1 van Jong Genk

Challenger Pro League

Na de knappe winst in Oostende namen onze younsters het op tegen de beloften van Genk. Zoals steeds werd het een boeiende match met twee teams die voluit streden voor de overwinning. Club NXT trok net als in de heenmatch aan het langste eind. Talbi scoorde snel, maar na een kwartier stonden de bordjes in evenwicht via Adedeji. Diep in de tweede helft scoorde Audoor de verdiende 2-1 tegen tien Genkies, na eerder rood voor Karetsas.

Met Talbi, Homma en Barberá kon coach Hayen rekenen op heel wat aanvallend talent van het eerste elftal. Dat toonden ze meteen van bij de aftrap. Club NXT U23 ging snel op zoek naar het openingsdoelpunt. Dat viel al na amper vijf minuten. Granados gaf de bal mee met Homma die perfect afleverde bij Talbi. Onze pijlsnelle aanvaller werkte knap af. Ook Genk trok meteen ten aanval. Op hoekschop kon Granados een schot afblokken. 

Na nauwelijks een kwartier stond het toch al 1-1. Karetsas speelde Adedeji aan, die zich vervolgens vrij dribbelde. Hij knalde van buiten de zestien in de rechter bovenhoek, buiten het bereik van doelman Shinton. Na nog een afgeblokte aanval van de bezoekers volgde een snelle counter van Club NXT. Homma dribbelde doorheen de defensie en speelde perfect richting Granados. Onze Spanjaard verwachtte de bal niet en weg was de kans op de 2-1. Homma werd nadien bij een volgende mooie actie van Blauw-Zwart afgeblokt. Onze Japanner voelde zich perfect in zijn sas in The Nest. Er werd met veel inzet gespeeld tussen de twee jonge teams. Scheidsrechter Diskeuve liet zich ook opmerken met enkele gele kaarten, onder andere voor Barberá en Karetsas.

Op het half uur mistten we opnieuw de 2-1. Granados gooide de bal voor doel, waarna Talbi en Lenn De Smet twee keer konden uithalen. De laatste poging ging net naast het Genkse doel. Beide teams bleven op zoek gaan naar een opening, maar de stand bleef 1-1 aan de rust.

Bij de start van de tweede helft werd Barberá vervangen door Mo Salah. Na vermeend hands van Et-Taïbi kreeg Jong Genk een vrijschop net buiten de zestien. De bal ging gelukkig nipt over het doelkader. Het was even schrikken. Karetsas tackelde kort nadien stevig op Et-Taïbi en kreeg zijn tweede geel onder de neus geduwd.

Vanaf dan nam Club NXT de controle over de wedstrijd. Genk plooide terug en verdedigde vanuit een stevige organisatie. Coach Hayen bracht Audoor en Furo in de ploeg. Homma bleef de meest actieve speler op zoek naar een gaatje. Na iets meer dan een uur spelen werd zijn poging opnieuw afgeblokt door de Genkse defensie. Op aangeven van Homma kon Salah op doel schieten, maar de bal verdween in hoekschop. Kapitein Seys liep als vanouds zijn flank af, raakte met een knappe één twee voorbij zijn verdediger en bereikte Furo. Onze jonge spits tikte helaas van dichtbij naast. Ook Da Silva en Simba kwamen in de ploeg. 

Club NXT bleef zoeken naar dat ene gaatje in de Limburgse defensie. De bezoekers speculeerden duidelijk op het gelijkspel. Maar enkele minuten voor het einde van de reguliere speeltijd kwam de verlossende 2-1 op het bord. De zeer goed ingevallen Sem Audoor knalde keihard de bal tegen de netten. De assist was van wie anders dan onze hard werkende Homma. Zo wint Club NXT verdiend tegen de beloften van Genk en pakken we een zes op zes. Belangrijke punten want de komende weken volgen matchen tegen de beloften van Standard en tegen Seraing, de twee hekkensluiters in de stand. Club NXT wipt over Jong Genk en staat momenteel op een veilige tiende stek in de rangschikking.

Club NXT U23: Nick Shinton, Bi Kader Yameogo (79’ Jessi Da Silva), Jano Willems, Amine Et-Taïbi, Joaquin Seys, Liam De Smet (85’ William Simba), Alejandro Granados (62’ Sem Audoor), Chemsdine Talbi (62’ Kaye Furo), Lenn De Smet, Shion Homma, Victor Barbera (46’ Mo Salah). Bank: Axl De Corte, Bruce Deuwel. Coach: Nicky Hayen.

Jong Genk: Mike Penders, Alfred Caicedo (46’ Christian Akpan), Juwensley Onstein, Josue Ndenge Kongolo, Nolan Martens, Thomas Claes, Ibrahima Sory Bangoura, Noah Adedeji-Sternberg (88’ Cédric Nuozzi), Konstantinos Karetsas, Wilson Da Costa (79’ Kamiel Van de Perre), Naoki Kumata (71’ Victory Beniangba). Bank: Matthias Pieklak, Robin Mirisola, Saidou Toure, Deniz Arabaci, Zaid Bafdili. Coach: Jelle Coen.

Doelpunten: 5’ Talbi 1-0, 14’ Adedeji 1-1, 87’ Audoor 2-1.

Gele kaarten: 29’ Kongolo, 29’ Barbera, 48’ Et-Taïbi, 54’ Granados, 90+4’ Lenn De Smet.

Rode kaart: 24’ en 52’ Karetsas (2x geel).

Scheidsrechter: Theophile Diskeuve.

Stadion: The Nest, Roeselare.

Toeschouwers: 314.