Alle nieuws

Club NXT U23 wint beloftenpartij tegen SL16 FC met 1-2

Challenger Pro League

Zaterdagnamiddag trok Club NXT U23 naar het stadion van Wezet om de beloften van Standard partij te geven. Blauw-Zwart ging verdiend met een 0-1 voorsprong rusten na een knap doelpunt van Salah. Kort voor het einde van de match kon Standard de gelijkmaker uit buitenspel netten, maar Lenn De Smet zorgde net voor de extra tijd met een mooie deviatie voor de verdiende driepunter.

Op bezoek bij hekkensluiter SL16 zakte alleen doelman Bursik uit het eerste elftal af na de Europese trip naar Molde. Geen Homma, Barbera of Talbi, maar wel Audoor, Goemaere en Da Silva aan de aftrap. De onderlinge duels tussen de beloften van Club NXT en Standard zijn elk seizoen pittige duels tussen twee teams die voluit gaan voor de winst. De thuisploeg opende het beste de wedstrijd met reeds na drie minuten een eerste schot van Benjdida dat van dichtbij in het zijnet belandde. Een eerste kans voor Club NXT volgde al snel. Een hoekschop vloog voorbij het pak, en ook keeper Epolo bleef staan. Da Silva zette er uiteindelijk zijn voet tegen, maar raakte het leer verkeerd, waardoor de poging over doel verdween.

Nadien hielden beide ploegen mekaar in evenwicht zonder echt grote doelkansen. Doelman Bursik moest alleen nog een zwak schot van de Rouches pakken. Club NXT kwam stilaan onder stoom en ging resoluut op zoek naar de openingstreffer. Goemaere passte naar Salah, maar zijn voorzet werd afgeblokt door Bianda. Nadien was het opnieuw Salah die Lenn De Smet perfect bediende, maar de poging van blonde aanvaller verdween in hoekschop. Op het half uur kreeg Blauw-Zwart dan toch loon naar werken. Een hele mooie aanval startte bij doelman Bursik, die Goemaere lanceerde. Onze steeds hard werkende middenvelder passte naar Et-Taïbi die heel snel de vrijstaande Salah aanspeelde. Onze nummer tien kende geen medelijden met doelman Epolo en knalde knap vanaf de rand van de zestien in de korte hoek de 0-1 binnen. SL16 kon nadien geen enkele opening vinden in het goed georganiseerde blok van Club NXT, zodat onze youngsters met een verdiende voorsprong naar de kleedkamer trokken.

Bij het begin van de tweede helft ging SL16 verwoed op zoek naar de gelijkmaker. Het leverde enkele hete standjes op voor het doel van Bursik. Bianda was het eindstation van de eerste corner in deze tweede helft. Hij kopte zelfverzekerd richting doel, maar zag zijn poging nog afgeblokt door een NXT-lichaam. Heel knap nam Standard-spits Benjdida een bal over zijn schouder mee. Hij leek een vrije schietkans te creëren, maar de aanvaller moest te ver uitwijken door de aanstormende Bursik, om goed af te werken. Zijn schot verdween gelukkig in het zijnet. Beide teams wisselden ondertussen enkele spelers. Bij Club NXT werd Goemaere vervangen door Furo. Hij stond amper een minuut op het veld of hij dwong doelman Epolo tot een redding. De klok tikte verder en Club NXT had de match goed onder controle. Standard kon niet echt gevaarlijk dreigen.
Salah probeerde de score te verdubbelen maar zijn schot ging naast het doel. Doelman Bursik kende geen probleem met een laag afstandsschot van de thuisploeg. Met een snedige aanval trok Club NXT kort nadien nog eens ten strijde. De Smet legde de bal terug tot de rand van de zestien, waar Audoor klaar stond om te trappen. Zijn schot was helemaal gekraakt, en hobbelde voorlangs. Audoor en Da Silva mochten gaan rusten en werden vervangen door Simba en Bisiwu. Standard wou koste wat het kost de gelijkmaker scoren en probeerde langs alle kanten doorheen de verdedigende linies van Club NXT te geraken. De ingevallen Berberi verscheen opeens uit het niets in een schietpositie. Snel trachtte hij Bursik te verrassen, maar de Clubgoallie stond paraat, en verwerkte de poging goed.

Uiteindelijk viel de gelijkmaker voor SL16 dan toch. Met een listig balletje over de verdediging stond Ziani opeens helemaal alleen voor doel. De linksbuiten deed de netten trillen, al stond hij duidelijk buitenspel. De Nederlandse spelleiding zag er geen graten in en keurde het doelpunt goed. Heel zuur voor Club NXT. Konden ze nog de wedstrijd naar zich toetrekken met nog vijf minuten op de klok? Ja hoor, en hoe! Op aangeven van Salah op vrije trap, devieerde Lenn De Smet aan de eerste paal heel mooi voorbij Epolo. Een fantastisch aangesneden vrije trap, en een zo mogelijk nog mooiere deviatie. 1-2 in de 90ste minuut. Club NXT kon nadien zorgeloos de wedstrijd uitspelen. Hiermee scoren ze een negen op negen en klimmen ze naar de negende plaats. Ze zijn voorlopig opnieuw het beste beloftenelftal van de reeks. Vrijdag aanstaande spelen onze youngsters in The Nest tegen Seraing. Supporters wees massaal op post om Club NXT naar een vierde opeenvolgende overwinning te stuwen.

Club NXT U23: Joe Bursik, Joaquin Seys, Jano Willems, Bi Abdoul Kader Yameogo, Amine Et-Taïbi, Liam De Smet, Laurens Goemaere (65’ Kaye Furo), Sem Audoor (82’ William Simba), Mo Salah, Jessi Da Silva (82’ Jesse Bisiwu), Lenn De Smet. Bank: Axl De Corte, Tobias Lund Jensen, Oleksandr Yakymenko, Bruce Deuwel. Coach: Nicky Hayen.

SL16 Standard: Matthieu Epolo, William Bianda (53’ Paulo da Silva Thiago), Daan Dierickx, Faroukou Kayode Cissé, Henri Lawrence, Ilyes Ziani, Léandre Filipe Kuavita (64’ Rabby Mateta Pepa), Noah Emmanuel Mawete Kinsiona (75’ Rayan Berberi), Anisse Brrou (75’ Noah Makembo), Soufiane Benjdida, Brahim Ghalidi. Bank: Matteo Godfroid, Birame Diaw, Adrien Giunta, Oscar Olivier, Noah Dodeigne. Coach: Réginal Goreux.

Doelpunten: 30’ Salah 0-1, 85’ Ziani 1-1, 90’ Lenn De Smet 1-2.

Gele kaarten: 39’ Brrou, 70’ Benjdida, 76’ Liam De Smet.

Scheidsrechter: Robin Vereijken (NL).

Stadion: Stade de la Cité de l’Oie, Wezet.