Alle nieuws

Club NXT U23 wint de derby in Zulte Waregem met 0-1

Challenger Pro League

Club NXT U23 stond voor een moeilijke uitwedstrijd in de derby aan de Gaverbeek. Onze youngsters knokten de ganse match met volle overgave. In de eerste helft werkte Denzel De Roeve een snelle rush schitterend af. Wat Zulte Waregem ook probeerde, een sterk presterende Nick Shinton werd niet gevloerd. Een gouden driepunter voor Club NXT U23.

Bij de thuisploeg stonden enkele oud bekenden in de basis: Zinho Gano, Jelle Vossen en onze voormalige captain Ruud Vormer. Bij Blauw-Zwart kreeg Bjorn Meijer, hersteld van zijn blessure, zijn eerste speelminuten. Seys startte daardoor op de bank, samen met Granados. Spits Vermant was out met een blessure. De Noor Faraas kreeg zijn eerste basisplaats.

Beide teams startten rustig aan de wedstrijd. Het was even wachten op een eerste echte kans. De snelle Salah rukte op en bracht de bal voor doel, waar de Brugse voorlijn net niet bereikt werd. Na iets meer dan een kwartier spelen was het wel prijs. Alweer een snelle uitval van Blauw-Zwart. Homma en Salah dolden met de thuis verdediging. Salah bereikte uiteindelijk De Roeve die heerlijk overhoeks de bal binnen knalde. 0-1. Kort nadien probeerde onze flankverdediger opnieuw, maar zijn schot ging naast het doel. Club NXT U23 had de beste kansen. Meijer zetten zich door op zijn flank na een gedurfde pass van Homma. Helaas was ook Decostere goed meegekomen en werkte het leer in hoekschop.

Na dik een half uur toonde Jelle Vossen zich een eerste maal. Kapitein Et-Taïbi verspeelde de bal aan de spits van Zulte-Waregem, maar kon nadien nog net tussenbeide komen om Vossen het scoren te beletten. Homma was een gesel voor de slome thuisploeg. Op snelheid rukte hij centraal op richting de zestien. Hij vond Salah die helemaal alleen stond. Helaas kreeg hij de bal niet goed onder controle en kon doelman Bostyn met een voetveeg de 0-2 verhinderen. Kort voor de rust kreeg Zulte-Waregem meer en meer grip op de wedstrijd en drukte het Club NXT U23 terug. Het resulteerde in enkele gevaarlijke kansen voor de thuisploeg. Jelle Vossen kopt een voorzet voor doel, waar Jano Willems duelleerde met Zinho Gano en de bal alsnog in hoekschop verdween. Brüls bracht het leer perfect voor doel waar Gano altijd met het hoofd moest scoren. Doelman Shinton stak er een stokje voor met een mooie reflex. In de rebound knalde Gano hoog over doel. In de extra speeltijd verslikte Et-Taïbi zich in de bal, Jelle Vossen ging ermee aan de haal. Hij stuurde Gano direct diep. Oog in oog met Shinton besloot de spits pal op onze alweer sterk spelende goalie. Ook Vossen kon de 1-1 in de herneming niet binnetikken dankzij een ultieme tussenkomst van Willems. We gingen met een kloppend hart rusten met een 0-1 voorsprong.

De tweede helft

Twee wissels bij de start van de tweede helft. Gano werd vervangen door Ndour. Meijer werd vervangen door Seys. De pas ingevallen Ndour miste snel de gelijkmaker. Hij knalde een lange voorzet in een keer over doel. Blauw-Zwart was verwittigd dat de punten nog niet binnen waren. Het werd een echte cupmatch vol passie en strijd. Zulte-Waregem beukte richting doel, onze youngsters verdedigden zich met man en macht. Vossen kopte naast het doel. Coach Euvrard voerde nog enkele wissels door in de hoop door de linies van Club NXT U23 te kunnen breken, maar onze youngsters hielden de match onder controle. Audoor verving de gekwetste Goemaere. Ook Faraas mocht gaan rusten. Simba kwam op het veld. De minuten tikten verder. De thuisploeg ging verwoed op zoek naar de gelijkmaker. Een lange bal van de verdediging stuurde Jelle Vossen alleen voor doelman Shinton. Met buitenkant rechts trachtte de kapitein binnen de duwen, maar Shinton ranselde de bal uit zijn doel. De klok tikte. De snelle Traoré mikte een nieuwe kans over het Brugse doel. Een indraaiende voorzet van de ingevallen Ciranni bereikte Vossen aan de tweede paal. Maar onze goalie stond alweer goed geplaatst en verhinderde alsnog de gelijkmaker. Er was heel wat geharrewar voor doel, maar uiteindelijk trapte Ciranni alsnog op Willems. Na meer dan vijf minuten extra tijd floot scheidsrechter Allaerts de wedstrijd af. Een deugddoende overwinning van Club NXT U23 aan de Gaverbeek na een puike teamprestatie. Zo klimt Blauw-Zwart naast Zulte-Waregem op een gedeelde derde plaats in de stand achter leider Lommel en Patro Eisden. Volgende wedstrijd is aanstaande zaterdag in The Nest tegen Francs Boraing.

Club NXT U23 : Nick Shinton, Denzel De Roeve (89’ Olexsandr Yakymenko), Jano Willems, Amine Et-Taïbi, Bjorn Meijer (46’ Joaquin Seys), Liam De Smet, Benjamin Faraas (77’ William Simba), Mohammed Salah, Laurens Goemaere (67’ Sem Audoor), Shion Homma, Lenn De Smet. Bank: Axl De Corte, Tobias Lund Jensen, Alejandro Granados. Coach: Nicky Hayen.

Zulte-Waregem : Louis Bostyn, Timothy Derijck, Rubin Seigers, Robbe Decostere (77’ Alessandro Ciranni), Aboulaye Traoré, Ruud Vormer (77’ Matheus Machado Ferreira), Lukas Willen (64’ Joel Bagan), Christian Brüls (64’ Dylan Demuynck), Jelle Vossen, Zinho Gano (46’ Alioune Ndour). Coach : Vincent Euvrard.

Doelpunten: 16’ De Roeve 0-1.

Gele Kaarten: 59’ Seigers, 83’ Vossen, 90’ Shinton, 90+3’ Audoor.

Scheidsrechter: Michiel Allaerts.

Stadion : Elindus Arena Waregem.