Alle nieuws

Club NXT U23 wint derby overtuigend van KV Oostende

Challenger Pro League

Na het verlies in de derby tegen Zulte Waregem, kon Club NXT U23 wel zegevieren in de tweede opeenvolgende derby in en tegen Oostende. Na een gelijk opgaande eerste helft, pakten onze youngsters in de tweede helft uit met een glansprestatie, met knappe doelpunten van Seys, Lenn De Smet, Et-Taïbi en Homma. Albanese milderde de score tot 1-4.

Coach Hayen kon opnieuw rekenen op Talbi en Homma. Bursik bleef in het doel en Salah keerde terug in de basis. Bij Oostende kwam de van Club NXT uitgeleende Perez aan de aftrap. Ex-Club Brugge doelman Brent Gabriel zat op de bank.

Oostende zat de voorbije weken in een positieve flow. Ze startten tegen Club NXT ook meteen fel. Na amper drie minuten knalde Dewaele op de deklat. Het was direct een wake-up call voor Blauw-Zwart. Een eerste knappe actie van onze youngsters volgde echter snel. Homma en Granados vonden elkaar vlot en bedienden Talbi, maar zijn schot werd afgeblokt door Vinck. Onze Spanjaard verloor nadien de controle over de bal. Berte profiteerde en bracht het leer gevaarlijk voor doel, maar de aanvallers van Oostende gaven gelukkig niet thuis. Nadien was doelman Bursik bij de pinken door een kopbal van D’Haese knap te stoppen. Aan de overzijde ging een schot van Homma nipt naast de paal.

Beide ploegen gingen voluit op zoek naar de openingstreffer. Perez wilde zich tonen tegen Club NXT, maar zijn schot werd makkelijk gepakt door Bursik. Ook KVO-doelman Bossin werd aan het werk gezet. Na een voorzet van Talbi kreeg Oostende de bal niet meteen uit het strafschopgebied. Lenn De Smet legde slim af, waarna Talbi een vrije schietkans had. Met een ultieme reflex ranselde Bossin de bal uit zijn doel. Oostende bleef nadien drukken, maar de Brugse defensie hield stand.

Een belangrijk moment in de wedstrijd was de rode kaart voor Decoene. Homma speelde knap tussen enkele spelers van KVO richting De Smet. De blonde Club NXT-speler draaide zich goed vrij, maar Decoene zette zijn voet als laatste man. Acht minuten voor de rust werd Decoene richting kleedkamer gestuurd. De fout was nipt buiten het strafschopgebied, maar de vrije trap leverde helaas niets op. De thuisploeg kreeg net voor de rust nog een reuzenkans. Berte knalde de bal nipt naast de doelpaal na een snelle counter.

De tweede helft

Wat kon Club NXT doen tijdens de tweede helft met een man meer? Bij Oostende werd D’Haese vervangen door Basila. Stilaan drong Club NXT de thuisploeg terug. De snelheid van Homma, Talbi en Seys deden KVO steeds meer pijn. Het was onze blonde flankspeler die de score opende. Liam De Smet zette scherp voor, maar zag zijn pass voorbij alles en iedereen passeren. De inschuivende Seys kon aan de tweede paal oppikken. Hij besloot direct te schieten met succes. 0-1.

Nauwelijks enkele minuten later werd de score verdubbeld. Seys recupereerde de bal en tikte tot bij Lenn De Smet voor doel, die enig mooi de bal richting tweede paal voorbij doelman Bossin krulde. En nog was de stormdrang van Club NXT niet over. Nauwelijks drie minuten later volgde de genadestoot voor de thuisploeg: Et-Taïbi kon vrij inlopen op een vrije trap van Salah en duwde het leer voorbij de doelman. 0-3. Nadien miste Homma de 0-4 door rakelings over de deklat te knallen.

Het werd 1-3 toen Et-Taïbi balverlies leed en Albanese van op 35 meter over de uitgekomen Bursik trapte. Club NXT gaf de wedstrijd niet meer uit handen, want Homma zorgde voor het vierde doelpunt van de avond. Salah stuurde Talbi diep, die in één oogopslag Homma helemaal alleen voor doel zag lopen. Perfect in de loop speelde de jonge Belg naar onze Japanner die de 1-4 simpel in doel tikte.

Nadien wisselde onze coach Goemaere, Talbi en Salah voor Faraas, Audoor en Furo. Een laatste mooie doelkans was er voor Faraas. Zijn schot ging over de deklat en zo bleef de score staan op 1-4. Een knappe prestatie van onze youngsters, met oog op het volgende duel tegen de beloften van KRC Genk in The NEST.

Supporters wees massaal op post om Club NXT te steunen!

Club NXT: Joe Bursik, Joaquin Seys, Amine Et-Taïbi, Liam De Smet (86’ William Simba), Jano Willems, Lenn De Smet (86’ Jessi Da Silva), Alejandro Granados, Laurens Goemaere (76’ Benjamin Faraas), Shion Homma, Mohamed Salah (76’ Kaye Furo), Chemsdine Talbi (76’ Sem Audoor). Bank: Axl De Corte, Bruce Deuwel. Coach: Nicky Hayen.

KV Oostende: Liam Bossin, Siebe Wylin, Jonas Vinck, Massimo Decoene, Zech Medley (64’ Juanda Fuentes), Brent Laes, Alfons Amade (76’ Maxime D’Arpino), Sieben Dewaele (83’ Luis Hartwig), Robbie D’Haese (46’ Thomas Basila), Daniel Perez (64’ Alessandro Albanese), Mohamed Berte. Bank: Brent Gabriel, David Atanga, Andy Musayev, Cederick Van Daele. Coach: Jamath Shoffner.

Doelpunten: 53’ Seys 0-1, 56’ Lenn De Smet 0-2, 59’ Et-Taïbi 0-3, 66’ Albanese 1-3, 75’ Homma 1-4.

Rode kaart: 37’ Decoene.

Scheidsrechter: Quentin Pirard.

Stadion: Diaz Arena Oostende.