Alle nieuws

Club NXT U23 wint laatste oefenwedstijd met 1-0 van Jong AZ Alkmaar

Club NXT U23 speelde zijn laatste oefenwedstrijd tegen Jong AZ Alkmaar, de winnaar van de Youth League vorig seizoen. Bij Blauw-Zwart debuteerde doelman Nordin Jackers. Ook Dedryck Boyata bleef verder matchritme opdoen.

De Nederlanders startten het beste aan de wedstrijd. Kwakman gaf een steekpas richting Barasi die hard op doel knalde. Doelman Jackers botste de bal goed weg. Een minuut later pakte hij een schuiver van Addai en kort nadien verhinderde hij Kwakman te scoren door de kleine hoek af te schermen. Nadien ging de stormloop van AZ snel liggen.

Club NXT U23 zette meer en meer druk en AZ moest terugplooien. Lenn De Smet ontfutselde bijna de bal van doelman Deen, maar lukte net niet in zijn opzet. Via een hoekschop kwam De Roeve een heel eind buiten het strafschopgebied in schietpositie. Met zijn linker knalde hij hard op doel, maar de bal ketste af op de deklat. Nadien combineerde De Roeve knap met Liam De Smet die de bal kaatste richting Salah. De Nederlandse doelman pakte echter zijn poging. Club NXT U23 bleef drukken, maar een doelpunt bleef uit. Het was AZ dat via Addai nog zorgde voor de gevaarlijkste kans voor de rust. Zijn poging ging scherp voorlangs.

Simba verving De Roeve bij de start van de tweede helft. De eerste grote doelkans was voor Blauw-Zwart. Kapitein Audoor zette perfect voor doel, maar Peréz kopte over. Onze Venezolaan werkte hard en bediende Lenn De Smet die doelman Deen op zijn weg vond. Kort nadien trapte onze blonde voorspeler een hoekschop mooi voor het doel. De hoog opspringende Simba kopte beheerst binnen. 1-0 voor onze youngsters. Nadien zakte het tempo van de wedstrijd en echt grote doelkansen bleven uit. Doelman Jackers kende een rustige tweede helft. Een tweede doelpunt van Simba werd nog afgekeurd wegens buitenspel. Boyata was de aangever.

Zo won Club NXT U23 zijn laatste oefenmatch tegen AZ Alkmaar met 1-0. Volgende zaterdag om 16u start de competitie in The Nest tegen Lierse.

Club NXT: Nordin Jackers, Denzel De Roeve (46’ William Simba), Dedryck Boyata, Jano Willems, Amine Et-Taïbi, Joaquin Seys, Liam De Smet, Sem Audoor, Mohamed Salah, Lenn De Smet (84’ Mahdi Callon), Daniel Peréz. Bank: Henri Maton, Richmond Fordjour. Coach: Nicky Hayen.

Jong AZ Alkmaar: Daniel Deen, Maxim Dekker (64’ Jeremiah Esajas), Jorn Berkhout (64’ Misha Engel), Jurre Van Aken (75’ Job Kalisvaart), Finn Stam, Loek Postma, Dave Kwakman, Ricuenio Kewal (80’ Nick Koster), Yusuf Barasi (80’ Yoel Van den Ban), Jayden Addai (64’ Tom Kerssens), Ro-Zangelo Daal (64’ Jayen Gerond). Coach: Jan Sierksma.

Doelpunten: 70’ Simba 1-0.

Gele kaarten: 41’ Daal, 78’ Kwakman.

Scheidsrechter: Niels Bossuyt.

Stadion: The Nest Roeselare