Alle nieuws

Club NXT U23 wint met 1-0 van Francs Borains

Challenger Pro League

Na de schitterende overwinning in de derby tegen Zulte Waregem wachtte Club NXT U23 een confrontatie met Francs Borains. In een aangename wedstrijd trokken onze youngsters aan het langste eind. De tweeling De Smet besliste de match in de eerste helft met een assist van Liam en een knap doelpunt van Lenn. Zo klimt Club NXT U23 naar een tweede plaats in de stand.

Geen Nick Shinton in doel, maar wel het debuut van Axl De Corte. Barberá en Homma waren teruggekeerd met het eerste elftal uit Bodø en startten in de basis. Door de afwezigheid van de gekwetste Vermant was Et-Taïbi opnieuw kapitein. Hij zorgde voor de eerste kans, maar Salah kon zijn voorzet helaas niet in doel trappen. Onze Japanner dolde met de tegenstander en dribbelde vaak doorheen de bezoekende linies. Bij één van deze acties zag hij Lenn De Smet vrij staan, maar onze spits knalde hard op doelman Djoco. Rond het kwartier dreigden de bezoekers via een vrijschop, Gillekens trapte het leer naast het Brugse doel. Nadien kreeg ook Kadiri een mogelijkheid om de score te openen, maar zijn schot van net buiten het strafschopgebied ging hoog over het doel van De Corte. Club NXT U23 kon de bal vaak recupereren na slechte passing van de bezoekers. Homma kon zo in de zestien Lenn De Smet bereiken, die doorspeelde naar Barberá, maar een verdediger kon het leer nipt wegwerken. De Roeve liep zich zoals elke wedstrijd de longen uit het lijf en stuurde vaak voorzetten voor doel, maar Blauw-Zwart kon voorlopig niet scoren. Ook Francs Borains slaagde er niet in, zelfs niet op vrije trap van de ervaren Chevalier. Doelman De Corte pakte makkelijk.

Na alweer een mooi opgezette aanval, met perfecte, snelle passing, gaf Liam De Smet de ultieme pass richting zijn broer Lenn, die met een harde knal de 1-0 nette. Kort voor de rust kreeg Barberá de kans om de score te verdubbelen. Zijn schot werd helaas afgeblokt. We gingen rusten met een verdiende voorsprong.

De tweede helft

De eerste goede kans van de tweede helft was voor Homma die op voorzet van Seys zijn schot miste, waardoor de bal naast het doel ging. Ook Salah waagde zijn kans en probeerde tot tweemaal toe richting doel te knallen. Scheidsrechter De Couvreur liep echter in de weg. Na bijna een uur spelen werd Barberá gehaakt in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter zag er geen graten in. Bij een nieuwe snedige aanval van Club NXT U23 werd Salah net buiten het strafschopgebied neergetrokken. Hij eist de bal op en krulde de vrijschop net naast het doel. Salah en Barberá toverden nadien een zeer knappe aanval uit hun hoed. Salah stak diep door naar Barberá, die kapte en trapte. Doelman Djoko had een geweldige parade nodig en duwde de bal nipt in hoekschop. De sterk spelende Goemaere stuurde een slimme voorzet richting Lenn De Smet, maar ditmaal kan hij niet voldoende kracht achter zijn schot zetten.

Kort voor het einde van de reguliere speeltijd maakte de Ivoriaan Bi Kader Yameogo zijn debuut ter vervanging van Seys. Club NXT U23 hield met man en macht stand tijdens de extra minuten speeltijd. Doelman Djoko was gefrustreerd en duwde Barberá met beide handen. Scheidsrechter De Couvreur aarzelde niet en gaf de goalie een rode kaart. Daardoor moest Francs Borains verder met tien en moest een veldspeler de laatste minuten het bezoekende doel verdedigen. Club NXT U23 haalde het uiteindelijk met 1-0 van een verdienstelijk Francs Borains. Onze youngsters klimmen daardoor in de stand naar een voorlopige tweede plaats in de rangschikking. Na de interland break speelt Club NXT U23 thuis tegen Beveren op zondag 22 oktober om 16u.

Club NXT: Axl De Corte, Denzel De Roeve, Jano Willems, Amine Et-Taïbi, Joaquin Seys (86’ Bi Kader Yameogo), Liam De Smet (77’ William Simba), Laurens Goemaere, Mo Salah (77’ Benjamin Faraas), Lenn De Smet, Shion Homma, Victor Barbera. Bank: Kiany Vroman, Sem Audoor, Tobias Lund Jensen, Alejandro Granados. Coach: Nicky Hayen.

Francs Borains: Ouparine Djoco, Jordy Gillekens, Mateo Itrak, Teddy Chevalier, Matthew Healy, Tracy Mpaty, Levi Malungu, Corenthyn Lavie, Mathias Francotte (72’ Clement Tainmont), Thierno Diallo (55’ Hedy Chaabi), Jordan Kadiri (77’ Alessio Curci). Coach: Arnauld Mercier.

Doelpunten: Lenn De Smet 1-0.

Gele kaarten: 33’ Lavie, 35’ Goemaere, 61’ Francotte, 90 + 1’ Chevalier .

Rode Kaart: 91’ Djoco.

Scheidsrechter: Hannes De Couvreur.

Stadion: The Nest Roeselare