Alle nieuws

Club NXT U23 wint met 1-0 van Lierse

Club NXT won zijn inhaalmatch tegen Lierse met 1-0. Een doelpunt van Jorne Spileers bezorgde een goed spelend NXT een belangrijke driepunter met het oog op play-off 1. Met nog twee wedstrijden te gaan staan onze youngsters mooi op een vierde plaats.

Coach Nicky Hayen startte met Mathis Servais in de plaats van de geschorste Shion Homma. Shinton verving Lammens in doel. Lierse startte met doelman Jarno De Smet en kapitein Thibaut Van Acker en dus twee ex-Club NXT spelers.

Boeiende eerste helft

Het waren de bezoekers die in het begin van de wedstrijd het meeste druk konden zetten, maar de ploeg van Van Imschoot kon nog niet voor doelgevaar zorgen. Liam De Smet probeerde met een afstandsschot doelman Jarno De Smet te bedreigen, maar zijn poging ging hoog over het doel. Na een hoekschop stond de goalie van Lierse opnieuw paraat om een vroege voorsprong van Club NXT te verhinderen. De eerste grote kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Sandra rukte op tot bijna aan de achterlijn en zette mooi voor, maar Vermant kon van dichtbij de bal niet in doel tikken.

Aan de overzijde moest doelman Shinton op zijn beurt een voorsprong van de bezoekers verhinderen. Met een knappe reflex duwde hij een afgeweken bal in hoekschop. Lierse kon de hoekschop niet verzilveren en plaatste het leer net naast de kooi van Shinton. Lierse bleef aan zet en dwong ook Shinton tot een nieuwe save.

Het was opletten voor een regelmatig dreigend Lierse. Na een halfuur spelen kreeg Blauw-Zwart een hoekschop. De bal kwam via Servais bij De Roeve, die het leer in één tijd richting strafschopgebied stuurde. Een inlopende Spileers kon bij de bal en scoorde de 1-0. Een knappe goal na een ingestudeerd nummertje.

Beide ploegen bleven in een evenwichtige partij op zoek gaan naar een doelpuntje. Shinton pakte zonder problemen een vrijschop van de bezoekers. Blauw-Zwart was er opnieuw dicht bij toen Servais een vrijschop in het pak bracht, maar doelman De Smet kon nipt de 2-0 verhinderen met een knappe redding op de kopbal van Vermant.

Nog in de eerste helft moest sterkhouder Sabbe naar de kant met een blessure. Cuevas kwam in zijn plaats voor de rest van de wedstrijd.

Op zoek naar doelpunten in de tweede helft

Lierse ging bij de start van de tweede helft meteen op zoek naar de gelijkmaker. Vijf hoekschoppen volgden elkaar snel op, maar NXT stond goed te verdedigen. Sandra brak via een snelle counter nog eens uit, maar kon Vermant niet bereiken. Lierse bleef druk zetten en doelman Shinton redde met een knappe save een kopbal van Laes. Tabekou kon in de herneming niet binnentrappen.

Een zeer actieve Seys combineerde met de razendsnelle Talbi, maar zijn schot werd afgeblokt. De sterk spelende Spileers rukte via een individuele actie op richting bezoekend doel en speelde de ingevallen Pérez aan. Laes kon met een tackle de bal buitenduwen en verhinderde zo een doelkans voor de youngsters. De wedstrijd bleef spannend met de kleine voorsprong van Club NXT. Doelman Shinton toonde zijn kunnen en kon een schot van Vekemans redden.

De spanning was te snijden, maar Blauw-Zwart speelde de wedstrijd op een volwassen manier uit. Bij Lierse kreeg Raemaekers in de extra tijd een rode kaart na een tackle. Het bleef 1-0 en zo rukt Club NXT op naar de vierde plaats in de rangschikking. De volgende wedstrijd voor onze youngsters is op zondag thuis tegen Virton.

Club NXT: Nick Shinton, Kyriani Sabbe (23’ Maurizio Cuevas), Jorne Spileers, Joël Ordoñez, Denzel De Roeve, Joaquin Seys, Liam De Smet, Chemsdine Talbi, Mathis Servais (61’ Daniel Pérez), Cisse Sandra (82’ Sem Audoor), Romeo Vermant. Bank : Henri Maton, Jano Willems, Lenn De Smet, Oleksandr Yakymenko.

Coach : Nicky Hayen.

Lierse-Kempenzonen SK: Jarno De Smet, Pieter De Schrijver, Joedrick Pupe, Brent Laes (79’ Samih El Touile), Thibaut Van Acker, Guillaume De Schryver, Nils Schouterden, Daan Vekemans, Jarno Libert (79’ Sam Vanderhallen), Toon Raemaekers, Serge Tabekou (88’ Lennert Leemans).
Coach: Tom Van Imschoot.

Doelpunt: 29’ Jorne Spileers 1-0.

Gele kaarten: 62’ Tabekou.

Rode kaart: 90+2’ Raemaekers (2x geel).

Scheidsrechter: Kevin Debeuckelaere.

Stadion: The Nest Roeselare
Toeschouwers: 484.