Alle nieuws

Club NXT U23 wint oefenduel met 2-0 tegen R. Knokke F.C.

Na een intense stage in het Nederlandse Venray speelde Club NXT U23 een oefenwedstrjd in zijn thuisbasis The NEST tegen Knokke. Het was een blij weerzien met ex-beloftencoach Jannes Tant die de nieuwe trainer van Knokke is. Ook enkele oud-spelers van Club NXT zoals Vervaque, Köse, Schoonbaert en Aelterman tekenden present bij de kustploeg.

Na de zware nederlaag tegen de Franse tweedeklasser Duinkerke wou Blauw-Zwart tegen een van de beste ploegen uit de eerste amateurklasse een goede prestatie neerzetten. De eerste goede kans van de wedstrijd was van Daniel Pérez op voorzet van Denzel De Roeve. Helaas stond onze Venezolaanse spits buitenspel. Knokke speelde eerder verdedigend en ving Blauw-Zwart met een dubbele verdedigingslinie rustig op. Na een slechte terugspeelbal van Salah kon Jalloh de bal onderscheppen. Gelukkig verdween zijn poging naast het Brugse doel. Club NXT nam de wedstrijd in handen en een kopbal van Goemaere werd nipt door doelman Goblet uit doel gehouden. Toen doelman Vroman een bal quasi op het middenveld wou onderscheppen kon Knokke toch de bal veroveren maar gelukkig konden ze de score niet openen. Het was even schrikken.

Op een vrijschop van Club NXT kwam het leder via een kopbal bijna in doel. In het erop volgende geharrewar werd Liam De Smet tegen de grond gewerkt, maar de scheidsrechter zag er geen strafschop in. De Roeve probeerde het dan maar met een fraai afstandsschot maar zijn poging ging net naast. Club NXT had de wedstrijd nu volledig in handen, maar scoren lukte vooralsnog niet. Toen Pérez in de rebound dan toch scoorde floot de scheidsrechter net op dat ogenblik een duwfout op Köse. Kort voor rust veroverde Salah de bal aan de achterlijn en dribbelde zich verder richting doel. Zijn scherp schot werd gekeerd door de Knokse doelman. De laatste kans was voor alweer de hard werkende Salah op voorzet van Goemaere. Het leder ging nipt naast waardoor de 0-0 op het scorebord bleef.

Sterke collectieve prestatie

Bij de start van de tweede helft verving Knokke liefst 8 spelers. Aanvankelijk konden ze wat druk uitoefenen, maar echte kansen bleven uit. Alleen Aelterman knalde hoog over het doel van Vroman. Club NXT herstelde snel het evenwicht en ging op zoek naar het openingsdoelpunt. Rond het uur lukte het. Pérez paste op Lenn De Smet die teruglegde op kapitein Audoor. Hij trapte heel mooi in de linkerbovenhoek van het Knokse doel. 1-0, een verdiende voorsprong. Verdediger Willems liet zich op zijn beurt opvallen door een lange solo doorheen de bezoekende linies. Zijn schot op doel was echter te zwak om doelman Goblet te verrassen. Pérez versierde nog enkele kansen, maar zonder succes. De Roeve trok meer en meer naar voor. Zijn combinaties met Salah bleven eerst zonder succes. Toen Schoonbaert De Roeve onderuit haalde dichtbij het strafschopgebied knalde Salah enig mooi de vrijschop over de muur in de verste hoek van het doel. 2-0 kort voor het einde van de wedstrijd. Zo wint Club NXT verdiend deze oefenwedstrijd na een puike collectieve prestatie tegen een verdienstelijk Knokke.

Club NXT: Kiany Vroman, Denzel De Roeve, Jano Willems, Grady Makiolo, Alexander Vandeperre, Liam De Smet, Laurens Goemaere, Sem Audoor, Daniel Pérez, Mohamed Salah, Lenn De Smet. Bank: Henri Maton, Jonathan Foss, Mathis Labro, Maxime Wameso, William Simba, Amine Et-Taibi. Coach: Nicky Hayen.

R. Knokke F.C. (eerste helft): Merveille Goblet, Ruben Vanraefelghem, Nils Pierre, Justin Pieters, Jarno Vervaque, Aurelien Baily, Samuel Addo, Ibrahim Köse, Leandro Rodriguez, Amadu Jalloh, Basiru Mbye.

R. Knokke F.C. (tweede helft): Wout Meese, Brendan Schoonbaert, Louis Broché, Kevin Hebbelinck, Nils Pierre, Thijs Coninckx, Samuel Addo, Jarric Buysse, Mathieu Geeraerd, Noah Aelterman, Basiru Mbye (67’ Jens Naessens). Coach: Jannes Tant.

Doelpunten: 58’ Audoor 1-0, 90’ Salah 2-0.

Gele Kaarten: 69’ Addo, 73’ Vandeperre, 89’ Schoonbaert.

Scheidsrechter: Robin Lefever.

Stadion: The Nest Roeselare.