Alle nieuws

Club pakt vlotte 4-0 zege tegen Eupen

Jupiler Pro League

Club Brugge heeft op eigen veld een vlotte 4-0 overwinning geboekt tegen Eupen. Nielsen en Jutglà bezorgden Blauw-Zwart al vlug een dubbele voorsprong, terwijl Skov Olsen en Mechele een kwartier voor tijd voor de definitieve beslissing zorgden.

Door de schorsing van Vanaken en Thiago, en de blessures van Vetlesen en Zinckernagel was het flink puzzelen voor Ronny Deila. Bovendien zat Onyedika nog op de Africa Cup, al waren De Cuyper en Nusa wel weer inzetbaar. Beide spelers werden meteen in de basis gedropt, terwijl ook Michał Skóraś aan de aftrap verscheen. Nusa nam op het middenveld de plaats in van Vanaken, terwijl Jutglà doorschoof naar het centrum van de aanval.

De Bruggelingen namen meteen het heft in handen en konden al vroeg dreigen via een kopbal van Jutglà. Blauw-Zwart moest echter opletten voor de aalvlugge spitsen van Eupen: zo lanceerde Nuhu knap Charles-Cook, maar gelegenheidskapitein Mignolet was net iets eerder op de bal. Club was gewaarschuwd en schakelde meteen een versnelling hoger: een schot van Nielsen werd via Jutglà over doel gedevieerd, terwijl ook Nusa een pass van Skóraś niet kon verzilveren. De Brugse aanvalsdrift leverde na een kwartier ook resultaat op: na een knappe actie van Nusa kwam de bal via Möhwald bij Casper Nielsen terecht en die knalde de 1-0 van dichtbij binnen.

De bezoekers probeerden te reageren via Möhwald en Pantovic, maar het was Blauw-Zwart dat steeds dichter bij de 2-0 kwam: een kopbal van Balanta ging voorlangs, Davidson kon een voorzet van Skóraś net voor Skov Olsen wegkoppen, terwijl Jutglà na een hoekschop zijn schot miste. Op het half uur lukte het dan toch: na een actie van Nusa viseerde Nielsen de verste hoek, zijn schot werd gered door Slonina, maar Jutglà was goed gevolgd en knalde de 2-0 in het dak van het doel. In het slot van de eerste helft kon Skóraś Jutglà net niet bereiken en kopte Mechele een vrije trap van De Cuyper over doel.

Na de pauze probeerde Eupen meteen tegen te prikken, maar Mignolet was bij de les. Club bleef wel duidelijk baas en ging steeds nadrukkelijker op zoek naar een derde goal. Skóraś kon zijn poging niet kadreren, een vrije trap van De Cuyper ging over doel en een voorzet van Skóraś werd door Jutglà acrobatisch over doel gedevieerd. Aan de overkant kon ook Eupen nog eens voor gevaar zorgen, maar Charles-Cook trapte het leer naast.

Op het uur miste Blauw-Zwart op een haar na de 3-0: Jutglà kapte goed naar binnen, maar zijn schot ging via een verdediger net naast. Direct daarna zoefde een harde knal van Meijer over de lat. Een kwartier voor tijd lukte het dan toch: Skóraś stuurde Skov Olsen diep, die kapte naar binnen en trapte de 3-0 perfect in de verste hoek. Direct daarna werd een schot van Skóraś afgeblokt, maar twee minuten later stond het al 4-0. Na een voorzet van De Cuyper kopte Brandon Mechele het leer in de verste hoek binnen.

In de slotfase gunde Ronny Deila nog speelminuten aan Barberá en Homma, terwijl ook de Ivoriaanse verdediger Bi Abdoul Kader Yameogo nog zijn debuut mocht maken voor Blauw-Zwart. De laatste kans was voor de ook al ingevallen Sabbe, maar zijn schot ging naast. Door het gelijkspel van Union tegen Westerlo kon Club Brugge een klein beetje van zijn achterstand inhalen. Blauw-Zwart telt nu vijftien punten minder dan de Brusselaars.

Jupiler Pro League – Speeldag 25
Toeschouwers: 26.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Jan Boterberg
Club Brugge: Simon Mignolet – Maxim De Cuyper, Jorne Spileers (85’ Bi Abdoul Kader Yameogo), Brandon Mechele, Bjorn Meijer (79’ Kyriani Sabbe) – Casper Nielsen, Éder Balanta (79’ Denis Odoi), Antonio Nusa (79’ Víctor Barberá) – Andreas Skov Olsen, Ferran Jutglà (85’ Shion Homma), Michał Skóraś. Bank: Joe Bursik, Nordin Jackers en Dedryck Boyata. Coach: Ronny Deila.
KAS Eupen: Gabriel Slonina - Rune Paeshuyse ( 68’ Yentl Van Genechten), Victor Pálsson, Aleksandr Filin, Jason Davidson – Gary Magnée (29’ Amadou Keita), Boris Lambert (68’ Brandon Baiye), Kevin Möhwald (81’ Alfred Finnbogason), Milos Pantovic (68’ Shayne Pattynama) - Isaac Nuhu, Regan Charles-Cook. Coach: Florian Kohfeldt.
Gele kaarten: Filin, Baiye.
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 14’ Nielsen (1-0), 30’ Jutglà (2-0), 75’ Skov Olsen (3-0), 78’ Mechele (4-0).