Alle nieuws

Club - Union: de Club Facts

Jupiler Pro League

Vanavond vindt de dertigste thuismatch van het seizoen voor Club plaats tegen Union St.-Gilloise. Je helemaal voorbereiden op deze wedstrijd? Dat doe je met de Club Facts!

De wedstrijd

Het is de 93e ontmoeting tussen Club en Union in eerste klasse. De 45 vorige thuiswedstrijden hadden 22 zeges, 10 draws en 13 nederlagen als resultaat. Het is al de 6e ontmoeting tussen beide teams dit seizoen. In de Champions' Play-Offs ging Club met 1-2 winnen in het Dudenpark na doelpunten van Vetlesen en Meijer.

Club is nu al zeker van Europees voetbal volgend seizoen. Het zal de 53e Europese campagne worden. Blauw-Zwart kon al 6 wedstrijden op rij winnen in de Jupiler Pro League. Het kon ook al 20 competitiematchen op rij scoren en is nog ongeslagen in de play-offs (19/21). 

Igor Thiago is topschutter van Club met 18 doelpunten dit seizoen. Maxim De Cuyper is de beste aangever met 8 assists.

Brandon Mechele is de enige speler die nog geen minuut miste bij Club in de play-offs. Hij speelde al 58 matchen voor Club dit seizoen. Geen speler in Europa doet beter!

De tegenstander

Union won afgelopen donderdag de Croky Cup na een 1-0 zege tegen Antwerp. Het was de Japanse verdediger Koki Machida die de winning goal maakte.

In de play-offs gaf Union zijn leidersplaats weg, maar na een 0 op 12 kon Union zich herpakken met een 7 op 9. Union kon in hun laatste 3 JPL-matchen 2 keer de nul houden.

Op verplaatsing haalde Union een 3 op 9. Het verloor bij KRC Genk (1-0) en Anderlecht (2-1) en won bij Antwerp (0-3)

Topschutter van Union is Mohamed Amoura met 18 goals. Met 6 goals in deze play-offs is Cameron Puertas de man in vorm. Hij is ook de assist-koning van de Jupiler Pro League (15 assists).

Mijlpalen

  • Antonio Nusa kan voor de 80e keer in actie komen voor Club.
  • Philip Zinckernagel kan zijn 30e competitiematch voor Club spelen.
  • Hans Vanaken kan zijn 410e match in Eerste Klasse spelen (76 voor Sporting Lokeren, 333 voor Club).
  • Simon Mignolet kan voor de 240e keer tussen de palen staan in Eerste Klasse (66 voor STVV, 173 voor Club).

Scheidsrechter

De heer Jonathan Lardot werd aangeduid als ref voor dit duel. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Quentin Blaise en Florian Lemaire. Jan Boterberg is de vierde official. Nicolas Laforge neemt als VAR plaats achter de schermen in Tubeke, geassisteerd door Vito Di Vincenzo en Carlos-Manuel Serra Guerreiro Alho.

Voor de 41e keer is de 40-jarige ref scheidsrechter bij een match van Club Brugge. De vorige 19 thuiswedstrijden van Club onder zijn leiding eindigden op 13 zeges en 6 draws.