Alle nieuws

Club verliest met 2-0 van Nederlandse landskampioen

Stage 2023

Na een stevige start van de oefenstage, waar Club telkens tweemaal trainde, stond vandaag een oefenmatch tegen Feyenoord op het programma. Uiteindelijk was de Nederlandse landskampioen een maatje te groot voor Blauw-Zwart, dat twee strafschoppen niet wist te verzilveren.

Na twee trainingsessies op maandag en dinsdag was er ook op woensdagochtend nog eentje gepland, enkele uren voor de oefenwedstrijd tegen Feyenoord. Alhoewel Club in de eerste minuten al eens de neus aan het venster stak via Thiago, was het daarna vooral Feyenoord dat het tempo bepaalde.

Mignolet kon de 1-0 eerst nog voorkomen van Timber en Paixao, maar uiteindelijk was het in de 36ste minuut toch raak via Danilo. Enkele minuten later kon Paixao dan ook de 2-0 overhoeks binnen leggen.

Twee strafschoppen

Op het uur wisselde coach Ronny Deila elf spelers en ging de gemiddelde leeftijd naar beneden. Romeo Vermant kon zes minuten later al meteen een strafschop verzilveren, maar Wellenreuther ging naar de goeie hoek. Vijf minuten voor affluiten mocht Club het nog eens proberen vanop de stip, maar ook Cisse Sandra kon de doelman niet verschalken. Na enkele zware trainingsdagen verliest Club zo z’n derde oefenpot met 2-0 van Feyenoord. Op naar zaterdag voor de match tegen Go Ahead Eagles.

Club Brugge eerste helft: Mignolet, Odoi, Mechele, Sylla, Seys, Rits, Onyedika, Vanaken, Skoras, Thiago & Yaremchuk.

Club Brugge na 60 minuten: Mignolet, Sabbe, Ordonez, Willems, Da Silva, De Roeve, Sandra, Sowah, Homma, Vermant en Bisiwu.