Alle nieuws

Club verslaat PAOK Saloniki met 1-0

UEFA Conference League

Club Brugge heeft de heenwedstrijd in de kwartfinale van de Conference League met 1-0 gewonnen van PAOK Saloniki. Hugo Vetlesen bracht Blauw-Zwart al vroeg op voorsprong, maar ondanks tal van kansen viel er geen tweede doelpunt. Club trekt zo volgende week met een krappe bonus naar Griekenland.

Nicky Hayen wijzigde het team dat zondag Anderlecht versloeg op vier plaatsen. Achterin kregen Jorne Spileers en Maxim De Cuyper de voorkeur op Ordóñez en Meijer, terwijl op het middenveld de herstelde Hans Vanaken zijn basisplaats terug innam in de plaats van de geblesseerde Nielsen. Voorin verving Ferran Jutglà Antonio Nusa.

De Grieken zetten vanaf de aftrap hoog druk en dwongen na amper een minuut spelen al de eerste kans af: Ally Samatta (ex-Genk en Antwerp) kopte een vrije trap voorlangs. Club was meteen wakker geschud, maar had een prima reactie in huis: Jutglà legde de bal terug tot bij Hugo Vetlesen en die trapte de 1-0 laag in doel. Kort daarop stond het zelfs bijna 2-0: Thiago kwam een teenlengte te kort om een voorzet van De Cuyper binnen te duwen. De Braziliaan kopte daarna ook een voorzet van diezelfde De Cuyper over doel. Tussendoor kon Spileers een schot van Samatta afblokken.

Club had de betere kansen, maar de Grieken lieten zich niet zomaar opzij zetten. Ze bleven hoog druk zetten waardoor Blauw-Zwart moeite had om uit te voetballen. Tien minuten voor de rust konden de Bruggelingen opnieuw dreigen: Jutglà bediende net als bij de openingsgoal Vetlesen maar deze keer werd het schot van de Noor afgeblokt. De daaropvolgende hoekschop van De Cuyper werd door Mechele tegen de paal gedevieerd, maar het leer bleek vooraf de doellijn overschreden te hebben. Kort daarop kreeg Thiago nog een prima kans, maar de Braziliaan kon een voorzet van Vetlesen niet verzilveren. Aan de overkant zoefden de pogingen van Meïté en Taison over de deklat.

In de tweede helft bleef Blauw-Zwart de betere ploeg. De eerste kans was voor Skóraś maar zijn schot ging over doel. Even later kon Jutglà tot twee keer toe dreigen: eerst trof de Spanjaard het zijnet en daarna ging doelman Kotarski goed plat. Vervolgens was het opnieuw Skóraś die twee keer gevaarlijk was: eerst ging zijn vrije trap net over doel en na een knappe actie kon hij net geen ploegmaat bereiken. Even later ging Vanaken net onder een voorzet van Sabbe door.

De Grieken zakten iets meer terug, maar loerden intussen op de counter. Twintig minuten voor tijd krulde Živković een vrije trap net naast. Een flinke waarschuwing voor Club dat daarna wel weer dicht bij een tweede goal kwam. Zo kon Vanaken een knappe actie van de pas ingevallen Nusa net niet verzilveren. Dé kans op de 2-0 volgde een kwartier voor tijd: doelman Kotarski bracht Onyedika ten val in de zestien meter en dus wees de Duitse scheidsrechter Siebert naar de stip. Igor Thiago nam zijn verantwoordelijkheid maar zag zijn elfmeter gestopt worden door de PAOK-doelman.

In de slotfase bleef het erg spannend. De Grieken probeerden alsnog een gelijkspel uit de brand te slepen, waardoor Club meer ruimte kreeg om te counteren. Het slaagde er echter niet in om nog een tweede keer te scoren, waardoor het volgende week met een krappe bonus naar Griekenland trekt.

UEFA Europa Conference League – Kwartfinale (heen)
Toeschouwers: 19.917 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Daniel Siebert (Dui)
Club Brugge: Nordin Jackers – Kyriani Sabbe, Jorne Spileers (55’ Joel Ordóñez), Brandon Mechele, Maxim De Cuyper – Hugo Vetlesen (73’ Éder Balanta), Raphael Onyedika, Hans Vanaken – Michał Skóraś, Igor Thiago, Ferran Jutglà (73’ Antonio Nusa). Bank: Joe Bursik, Bjorn Meijer, Dedryck Boyata, Shion Homma, Chemsdine Talbi en Philip Zinckernagel. Coach: Nicky Hayen.
PAOK Saloniki: Dominik Kotarski – Vieirinha (81’ Jonny), Tomasz Kędziora, Konstantinos Koulierakis, Abdul Rahman Baba – Magomed Ozdoev (72’ Stefan Schwab), Soualiho Meïté, Andrija Živković, Ioannis Konstantelias (62’ Kiril Despodov), Taison – Ally Mbwana Samatta (72’ Brandon). Coach: Răzvan Lucescu.
Gele kaarten: Thiago, Samatta, De Cuyper, Mechele, Skóraś.
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 6’ Vetlesen (1-0).