Alle nieuws

Club wint oefenpot met 3-0 van OH Leuven

Blauw-Zwart startte met de volgende elf: Jackers, De Cuyper, De Roeve, Boyata, Odoi, Balanta, Da Silva, Vanaken, Homma, Barberá & Jutglà.

Onder een warme zon in Westkapelle startte Club gretig aan de wedstrijd. Het was wachten tot de 11de minuut voor de eerste grote kans van de wedstrijd. Het spel werd via Homma en Barberá knap van flank verlegd, waarna een voorzet vanaf rechts volgde, maar Jutglà kopte over.

In de 24ste minuut een nieuwe kans voor Jutglà, maar de Spanjaard trapte voorlangs. Nadien viel het spel even stil en was het wachten op nieuw doelgevaar. Op slag van rust zorgde diezelfde Jutglà opnieuw voor gevaar. Dit keer een kopbal, maar de bal belandde in de handen van de keeper.

Tweede helft

Club Brugge kwam met enkele andere spelers uit de kleedkamer voor de tweede helft. De Cuyper, Da Silva en Vanaken bleven binnen en werden vervangen door Willems, Bisiwu & Nielsen.

Na vijf minuten spelen in de tweede helft viel het eerste doelpunt van de wedstrijd. Barberá tikte de bal mooi binnen en zette de 1-0 op het bord. In de 54ste minuut was het opnieuw prijs. Bisiwu verschalkte de Leuvense verdediger en trapte de bal over de Leuvense doelman in doel. In de 50ste minuut kwam Club opnieuw tot scoren. Odoi speelde de bal goed in op Jutglà, die de bal voorzette voor Homma. De Japanner werkte goed af en scoorde zo het derde doelpunt.

Na de doelpunten werden enkele wissels doorgevoerd: Balanta, Homma en Jutglà gingen naar de kant voor Granados, Zinckernagel en Thiago. Na 72 minuten mocht ook Boyata gaan rusten, Simba was z’n vervanger. Ook De Roeve werd gewisseld, hij werd vervangen door Liam De Smet. 

Barberá mocht na een sterke wedstrijd gaan rusten en werd vervangen door Salah. OH Leuven kon nog eens opzetten, maar het bracht Jackers niet in de problemen. Terug naar de overzijde voor een tegenaanval van Club: Salah zette een mooie actie op en speelde de bal richting De Smet. Zijn voorzet belandde bij Thiago, maar de spits kon de bal net niet binnenwerken. De doelman van OH Leuven zat er goed bij.

De oefenwedstrijd op Basecamp eindigde zo in een 3-0 winst voor Club Brugge.