Alle nieuws

Club wint thuis van Union SG

Croky Cup

Club Brugge heeft zijn heenwedstrijd in de halve finales van de Croky Cup gewonnen. Lange tijd leek Blauw-Zwart op een 2-0 zege af te stevenen na doelpunten van Andreas Skov Olsen voor de rust en Ferran Jutglà meteen na de herneming maar in de toegevoegde tijd slikte het alsnog een onnodig tegendoelpunt via de Japanner Koki Machida. Op woensdag 28 februari is er de terugwedstrijd in het Dudenpark.

Na de verloren topper op de Bosuil moest Ronny Deila door de blessures van Maxim De Cuyper, Hugo Vetlesen en Philip Zinckernagel zijn elftal behoorlijk bijsturen. In hun plaatsen begonnen Denis Odoi, Eder Balanta en Ferran Jutglà aan de 40ste officiële wedstrijd van het lopende seizoen. Het belette de thuisploeg evenwel niet om de wedstrijd meteen in handen te nemen en na tien minuten zag het zichzelf dan ook beloond. Bij een razendsnelle omschakeling was er het overzicht van Jutglà en de typische maar perfecte afwerking van Skov Olsen in de benedenhoek (1-0). Daarna kwam Union beter in de partij, zonder evenwel voor echt groot gevaar te zorgen. Al moest Casper Nielsen een schot van Noah Sadiki afblokken en verdween een kopbal van de inlopende Mohammed Amoura in de handen van Simon Mignolet. Daarna viel er buiten een aantal gele kaarten nog nauwelijks iets te noteren, daarvoor bleek Club offensief te onmondig, al mocht het wel met een verdiende bonus de rust in.

Onmiddellijk na de herneming kon Club een tweede maal scoren, een voorzet van Skov Olsen belandde in de tweede zone bij Jutglà die met een rake kopslag Anthony Moris het nakijken gaf (2-0). Diezelfde Moris moest meteen daarna flink aan de bak bij een harde vrije trap van Skov Olsen. Blauw-Zwart bleef de wet dicteren maar kwam toch even met de schrik vrij wanneer Union een foutje achterin bij Odoi niet wist af te straffen, Nilsson kon niet bij de voorzet van Amoura. Blessin greep een eerste keer in en voerde meteen een driedubbele wissel door maar Club bleef de betere ploeg. Na samenspel met Skov Olsen probeerde Odoi de vrijstaande Igor Thiago te bereiken maar zijn voorzet werd makkelijk gepakt door Moris. Enkele seconden later werd diezelfde Odoi van zwaar onderuit gehaald door Amoura, die met slechts geel niet mocht mopperen. Ook de protesterende Skov Olsen keek tegen geel aan, de Deen is meteen geschorst voor de terugwedstrijd.

In tegenstelling tot zijn collega wisselde Deila pas laat een eerste maal en pas ingevallen dwong Michal Skóraś meteen een hoekschop af, die werd door Brandon Mechele over het doel van Moris gekopt. Van een echt slotoffensief vanwege Union was er niet echt sprake, al moest Mignolet een afgeweken voorzet van Vanhoutte wel pakken. Club leek af te stevenen op een verdiende 2-0 overwinning maar diep in de toegevoegde tijd frommelde de Japanse invaller Koki Machida het leer in een warrige fase voor het doel van Mignolet alsnog over de achterlijn (2-1). Binnen een drietal weken moet blijken of deze krappe voorsprong voldoende zal zijn om een nieuwe bekerfinale te kunnen betwisten.

Beker van België - heenwedstrijd halve finales

Toeschouwers : 20.095 - Jan Breydelstadion

Scheidsrechter : Bram Van Driessche

Club Brugge : Simon Mignolet - Denis Odoi, Brandon Mechele, Jorne Spileers, Bjorn Meijer - Eder Balanta, Casper Nielsen, Hans Vanaken, Andreas Skov Olsen (82’ Michal Skoras), Ferran Jutgla (88’ Shion Homma) - Igor Thiago

Wisselspelers : Nordin Jackers, Nick Swinton, Victor Barbera, Dedryck Boyata, Kyriani Sabbe, Bi Kader Yameogo

Coach : Ronny Deila

Union St-Gilloise : Anthony Moris, Kevin MacAllister, Loïc Lapoussin (’57 Casper Terho), Christian Burgess, Alessio Castro-Montes (54’ Koki Machida), Cameron Puertas, Charles Vanhoutte, Ross Sykes, Noah Sadiki (54’ Mathias Rasmussen), Gustaf Nilsson (Dennis Eckert), Mohammed Amoura

Wisselspelers : Heniz Lindner, Elton Kabangu, Nathan Huygevelde

Coach : Alexander Blessin

Gele kaarten : Mechele, Lapoussin, Spileers, Amoura, Skov Olsen, Odoi, Burgess

Rode kaarten :

Doelpunten : 10’ Skov Olsen (1-0), 46’ Jutgla (2-0), 92’ Machida (2-1)