Alle nieuws

De voorbeschouwing op de eChampions League

Esports

Op 11 mei start het eChampions league-avontuur van kersvers landskampioen Rudi Ekmen. De esporter van FCB trekt naar Londen om de Blauw-Zwarte eer te verdedigen tegen tal van wereldtoppers. Een vooruitblik vind je hieronder! 


Na een waanzinnige reguliere competitie kroonde Club Brugge-esporter Rudi Ekmen zich in de ePro League finals tot landskampioen. De vorige twee seizoenen strandde hij telkens in de halve finales, maar dit jaar startte hij aan de finals als grote favoriet: “Ik zat er lekker in en ging met veel vertrouwen naar die finals. Ik voelde geen extra druk, maar ik wist wel dat het dit seizoen moest gebeuren”.

Uiteindelijk demonstreerde Ekmen in de finals zijn kunnen. Zowel de kwartfinale als de halve finale werden vlot gewonnen en in de finale ging het Union SG van Kinane, vorig jaar nog kampioen van België, voor de bijl in een best of three.

Door de Belgische titel te behalen, heeft Ekmen een ticket voor de eChampions League in Londen op zak. Vorig jaar kon hij al eens proeven van het virtuele kampioenenbal, maar hij geraakte uiteindelijk niet voorbij de groepsfase: “Het niveau ligt daar heel hoog, maar ik ben een betere speler geworden en dit jaar geef ik mezelf meer kans”.

“Nu is het tijd om ons op de kaart te zetten.” 
- Rudi Ekmen 


Het doel voor de Mechelaar is alvast duidelijk, na de landstitel wil hij nu op internationaal hoge ogen gooien: “Ik wil me niet alleen laten zien, ik wil ook presteren. Het is tijd om mezelf en de club op de kaart te zetten”.

PITTIGE GROEP

Maar een makkelijke klus wordt het niet, want Ekmen werd opgedeeld in een pittige groep met onder meer Neat en TekKz. Die laatstegenoemde bleek vorig jaar nog te sterk in de eChampions League: “Hij is een van de beste spelers ter wereld, maar ik weet nu hoe het voelt om daar te staan en voel me klaar. Ik maak zeker kans om van hem te winnen”.

De eChampions League bestaat uit acht poules van minstens vijf teams. De groepswinnaar stoot rechtsreeks door naar de round of 16, terwijl de nummers twee en drie uit elke groep halverwege mei in een knock-outronde uitmaken wie nog doorgaat naar de volgende ronde. Eind mei volgen er dan de kwartfinales en halve finales. 1 juni is het tijd voor de eChampions League-finale.

De groepsfase van Ekmen start met een wedstrijd tegen Frans kampioen Montaxer: “Ik kijk heel erg uit naar die wedstrijd. Ik hoop dat ik kan beginnen met een overwinning, want het niveau is zodanig hoog dat iedereen punten kan laten liggen tegen iedereen”.

DE POULE VAN EKMEN

Poule A

  • Neat (Real Valladolid)
  • Montaxer (FC Lorient)
  • Tekkz (Manchester City)
  • JP_Sleator (UCD AFC)
  • Ekmenn94

Speeldag 1: vs. Montaxer - 11 mei om 13u
Speeldag 2: vs. Tekkz - 11 mei om 14u
Speeldag 3: vs. JP_Sleator - 11 mei om 16u15
Speeldag 4: vs. Neat - 11 mei om 20u15

PRAKTISCHE INFORMATIE

De virtuele Champions League gaat dus door in Londen. Op zaterdag 11 mei start de groepsfase én die kun jij live bekijken. Waar? EA Sports zendt live uit op Twitch of op hun YouTube kanaal EA SPORTS FC Pro. Je kunt ook terecht op het YouTube-kanaal van UEFA.

Hieronder vind je ook nog eens het tornooischema:

  • Groepsfase: 11 en 12 mei
  • Knock-outronde: 18 en 19 mei
  • Finals: 29 mei
  • eChampions League-finale: 1 juni

Benieuwd naar hoe Rudi Ekmen het doet in Londen? Hou dan zeker onze esports-socials in de gaten!

Instagram: @eclubbrugge

Twitter: @eClubBrugge