Alle nieuws

Fans zakken met de fiets af naar de Brugse Metten

Club Foundation

Bewegen

Duurzaamheid

Club Brugge Foundation en Club Brugge sloegen de handen in elkaar om zoveel mogelijk fans met de fiets naar het stadion te laten komen op zaterdag 22 juli tijdens Brugse Metten en Season Kick-Off van Club Brugge.

Meer dan 15% van de fans reageerden daar positief op en plaatsten hun fiets in één van de voorziene fietsenstallingen.

FCBike

FCBike werd in het leven geroepen door Club Brugge Foundation. De bedoeling is om niet enkel op de Brugse Metten maar ook in de toekomst zoveel mogelijk fans met de fiets te laten afzakken naar het Jan Breydelstadion bij thuiswedstrijden.

Er werden voor de gelegenheid extra fietsenstallingen geplaatst zodat er zeker voldoende ruimte was voor elke fiets. Daarnaast kreeg elke fietser een exclusief FCBike fietshesje.

Park & Rides

Ook fans die niet op fietsafstand van het stadion wonen, werden aangespoord om met de fiets te komen. Zo werden 4 P&R’s voorgesteld met telkens de beste fietsroute naar het stadion.

Jenny en man Luc: “We hadden er eerder al aan gedacht om dit eens te proberen, maar het kwam er maar niet van. Dankzij de P&R’s en routes die werden voorgesteld door Club Brugge werd het ons heel makkelijk gemaakt. In slechts een kleine 20 minuten stonden we van onze auto aan het stadion. Straks wacht ons ook een filevrije terugkeer. Doen we zeker opnieuw!”

Fietsattracties

Voor en na de Brugse Metten organiseerde Club Brugge ook de jaarlijkse Season Kick-Off. Een leuk feest met optredens, een kidsdorp, signeersessies en leuke attracties.

Tijdens deze festiviteiten werden er ook 2 leuke fietsattracties neergezet waarbij fans hun fiets skills op proef werden gesteld.

Herbeleef de dag hier