Alle nieuws

FCBike: Kom met de fiets naar Club-Antwerp

De Vlaamse voorjaarsklassiekers zijn achter de rug, de lente is in het land en de Play-Offs beginnen op volle toeren te draaien. Het ideale moment om komende zondag met je fiets naar Club Brugge – Antwerp te komen. Met het Foundationproject ‘FCBike’ maken we het fietsgebruik op wedstrijddag nog meer het ideale supportersvervoersmiddel.

Iedere wedstrijd meer dan 2.000 fietsers

Uit een uitgebreide fietsentelling tijdens afgelopen wedstrijden bleek dat meer dan 2.000 Clubfans de fiets verkiezen om op wedstrijddagen naar het Jan Breydelstadion af te zakken. De fietsende Clubfans gaven tijdens de ‘FCBike Enquête’, waar meer dan 500 fans aan deelnamen, aan dat vooral het gemak rond het vermijden van parkeerproblemen en de vlotte bereikbaarheid hen doen kiezen om met de fiets te komen. Ook de gezondheidsvoordelen en milieuvriendelijkheid bleken doorslaggevende factoren. Minder tevreden waren de fans over het beperkte aantal fietsenstallingen en de beschikbaarheid van lockers om een helm, rugzak of fietskledij in op te bergen. Met deze nuttige feedback is Club Brugge Foundation aan de slag gegaan.

Extra fietsenstallingen aan Noord & West

Om meer fietsen veilig te kunnen stallen worden tijdens Club Brugge vs Antwerp extra fietsenstallingen geplaatst aan de Noordzijde - ter hoogte van lokettenblok Noord - en Westzijde - ter hoogte van lokettenblok West.

Gratis fietshersteldienst aan Noordparking

Om fans aan te moedigen om veilig met de fiets te komen organiseren we voorafgaande aan Club - Antwerp aan fietsenparking Noord, aan de overzijde van de Club Shop, een gratis fietshersteldienst waar je direct pitstop-gewijs jouw fietsbanden kan laten oppompen en je fietsketting kan laten smeren door de medewerkers van Groep Intro.

Indien gewenst geven ze jouw fiets ook een vlugge scan met advies welke verdere herstellingen wenselijk zijn om te laten uitvoeren bij een fietsenmaker. Zo is ook je fiets terug in topconditie.

Gebruik een Blue-bike

Kom je met de trein of sta je geparkeerd aan het station van Brugge? Dan is Blue-bike voor jou de ideale oplossing om al fietsend naar Jan Breydel te komen. Via deze fietsdeeloplossing kan je van uit het NMBS Station Brugge een Blue-bike ontlenen. Alle informatie over Blue-bike kan je hier terugvinden. https://www.blue-bike.be/