Alle nieuws

Hans Vanaken: “Als we de nul houden, dan staan we al ver”

Croky Cup

Hans Vanaken zag Club op een vlotte manier winnen in deze bekerwedstrijd. Na de rust bleef Blauw-Zwart doorduwen en het werd uiteindelijk nog 4-0 met twee treffers van Thiago in de tweede helft.

"Je mag nooit tevreden zijn met enkel een 2-0. Je weet nooit dat er een balletje komt waarin Simon zich verslikt en het zomaar terug een wedstrijd wordt. Je moet de focus houden en je mag de tegenstander niet die hoop geven. Het is ook speciaal om tegen jongens te spelen waarmee je samen speelde. We hebben veel samen gereden en afgesproken buiten het voetbal. Het zijn goede vrienden en dat is altijd speciaal."

Igor Thiago toont intussen de scorende spits te zijn die Club nodig had. “Je moet op de juiste plaats staan om die ballen binnen te werken. Het is een jongen die hard werkt en dat wordt beloond. Hij moest zich aanpassen en het Engels heeft hij nog niet volledig onder de knie. Hij lag meteen goed in de groep en is vriendelijk. Hij kan met iedereen goed overweg. Je merkt aan alles dat het goed zal komen. Op dit moment scoort hij aan de lopende band en dat heeft met vertrouwen te maken. Als die ballen erin vliegen, dan kan de spits vertrokken zijn.”

Club lijkt vertrokken te zijn en de nul houden is belangrijk geworden. “We hebben zoveel kwaliteiten vooraan dat we iedere match scoren. Als we de nul houden, dan staan we al ver. Door soms stomme goals te pakken, dat we verloren. Dat is aangepakt en we houden meer de organisatie en we werken voor elkaar. We houden zes maal op rij de nul en dat is heel positief. Binnenskamers bleef het hier rustig, want we wisten wat er fout liep. Het lag in details, want die matchen konden ook anders verlopen. Maar dat is misschien ook het geluk dat je afdwingt. We laten nu soms de bal aan de tegenstander om dan zelf de ruimte te maken en aan te vallen.”

Later deze week is er de loting voor de volgende ronde van de Croky Cup. “Als je de beker wilt winnen, dan ga je toch die goede tegenstanders tegenkomen. Mogelijks al in de volgende ronde. We vatten elke match aan om te winnen. We pakken het op dezelfde manier aan als de voorbije weken.” (KN)