Alle nieuws

Hans Vanaken: “Blij dat we naar de volgende ronde gaan”

UEFA Conference League

Hans Vanaken mikt een vrije trap in de slotfase via het muurtje in doel. 2-0 was de eindstand en de kwalificatie voor de volgende ronde is binnen. Club heeft het nu zelf in handen om nog groepswinnaar te worden.

“We kunnen nog niet tevreden zijn met het gebracht spel, het kan altijd beter. Maar in de periode waarin we zitten, is het belangrijk om te winnen voor de kwalificatie voor de volgende ronde. We hebben de nul gehouden, dat is ook fijn en belangrijk voor de verdediging en Simon. We zijn hier om matchen te winnen en soms mag dat ook op een lelijke of saaie manier zijn. Ze probeerden hoog druk te zetten waardoor we veel met de lange bal moesten spelen. We hadden moeite om die bij te houden. Het laatste kwartier van de eerste helft was wel goed: we zetten druk, een aantal scherpe voorzetten,… In de tweede helft kwam er meer ruimte om te voetballen, zeker na die 1-0. Jammer dat die tweede penalty niet binnen gaat, anders was het daar al voorbij. We moeten nu  de focus leggen op zondag omdat er weer druk zit op die wedstrijd. Maar in Europa ging het goed. We moeten gewoon blij zijn dat we na vier speeldagen die kwalificatie binnen hebben en nu ervoor zorgen dat we de groep winnen voor een goede positie in de volgende ronde. Besiktas is de volgende Europese match, waar ik jammer genoeg niet bij zal zijn door schorsing. Misschien kunnen we het daar al afmaken, ik ga supporteren voor de tv dat we het doen.”

De treffer van Hans in de slotfase deed hem deugd. “Vier goals in vier matchen is leuk, maar het was vandaag een lucky goal wel. Uiteindelijk is dat individueel wel leuk voor mij, maar ik ben gewoon blij dat we naar de volgende ronde gaan. Nu die eerste plaats pakken.”

Igor Thiago eiste de bal op voor de eerste penalty. “Thiago trapte de strafschoppen ook binnen bij de start van het seizoen. Het is goed voor het vertrouwen van de spits om ze binnen te schieten. Ik heb daar geen moeite mee om die uit handen te geven. Beide spitsen werken hard. Bij de invalbeurt van Jutglà zie je hem zoeken naar dat doelpuntje dat er jammer genoeg niet kwam. Ze werken super hard. Thiago loopt achter elke bal, aan de bal kan het altijd beter. Maar hopelijk geeft die strafschop vertrouwen voor de volgende wedstrijden. Bij Jutglà zullen die goaltjes wel komen, vorig jaar was dat ook zo. Ze moeten vertrouwen hebben in zichzelf en wij vertrouwen in hen, het komt goed.”

Zondag volgt de derby van Brugge. “Het is lastig om tegen zo’n ploegen te spelen omdat het voetbal niet geweldig zal zijn. Er zullen veel duels en vechtlust inzitten. Het is aan ons om daar meer tegenover te zetten. Als je dat doet, komt de kwaliteit naar boven. Het zal aankomen op energie, focus, tweede ballen, duels, … Maar dat weet je op voorhand, je moet er klaar voor zijn. Het is goed dat er zo’n match tussen zit, het moet dan niet voetballend geweldig zijn. Hopelijk doen we dit zondag over, gewoon winnen en met een goed gevoel de week in. Er is altijd druk om wedstrijden te winnen. De flow waarin we zitten is anders dan we al matchen op rij gewonnen hadden. Vanavond moet vertrouwen geven om de volgende match goed af te sluiten. We zijn altijd favoriet. Ja, ze staan boven ons, maar als we winnen springen we er terug over. Dat is het enige doel voor zondag.” (KN)