Alle nieuws

Hans Vanaken: “Ook tegen Union tot het uiterste”

Club Brugge kon zijn laatste thuiswedstrijd niet in schoonheid afsluiten, dus Hans Vanaken baalde dan ook als een stekker.

“We hebben er alleszins opnieuw een match proberen van te maken en hadden tal van kansen om de wedstrijd naar ons toe te halen. Het was een partij die de beide kanten uit kon”, aldus de Brugse captain in een eerste reactie. “We krijgen via Romeo de kans op 1-0 maar seconden later staat evenwel de 0-1 op het scorebord, na miscommunicatie bij ons achterin. Nochtans kon Genk mij niet echt imponeren en vooral in de tweede helft vond ik ons beter spelen dan de Limburgers. Maar toch winnen ze hier met 1-3, terwijl we eigenlijk meer verdienden. Het is helaas een wederkerende vaststelling in deze playoffs.”
Op de vraag wie nu kampioen wordt, hield Vanaken de boot af : “Er zijn nog drie ploegen in de running voor de titel, dus alles kan nog. Maar net als tegen Antwerp en vandaag tegen Genk, willen we ook volgend weekend tegen Union tot het uiterste gaan en onze rol spelen. Dit mag iedereen, en al zeker onze supporters dan, ook van ons verwachten.”
Op persoonlijk vlak scoorde Hans Vanaken zijn vierde doelpunt in vijf wedstrijden in deze PO1. “Het is weliswaar een evenaring van mijn betere statistieken, maar uiteindelijk ook niet meer dan dat. Ik haal er persoonlijk alvast geen voldoening uit, want daarvoor was ons seizoen in zijn totaliteit teleurstellend. Als Club zijnde moet je altijd tot het einde van het seizoen voor de titel strijden.” (MV)