Alle nieuws

Hans Vanaken: "Volgend seizoen moet de titel opnieuw richting Brugge"

Terwijl de spelers van Union hun ontgoocheling verbeten, stond Hans Vanaken in een toch wat bijzondere sfeer de pers te woord.

"Dit is eigenlijk te gek voor woorden, want tot minuut 80 ofzo was Union nog de nieuwe landskampioen", stak de Limburger meteen van wal. "Terwijl ze verder op zoek gingen naar een tweede doelpunt, valt daar plots de gelijkmaker en dat was voor hen toch een serieuze dreun. Uiteindelijk hebben we zelfs nog tweemaal weten te scoren, wat niet wegneemt dat Union toch mag terugkijken op een fantastisch seizoen. Dat heb ik hen meteen na affluiten ook gezegd."
"Dat we Union nu twee keer na elkaar van de titel houden, is louter toeval. Vooraf waren we er nog drie kandidaten op de titel en we wisten dat het een heel gekke slotfase zou zijn. Pas in minuut 93 ging die titel blijkbaar plots weer naar Antwerp. Wie na de play-offs op de eerste plaats staat, is de verdiende kampioen. Maar ik kan aannemen dat dit voor de spelers en supporters van Union uiteraard heel zuur aanvoelt." 
Op de vraag of de Brugse supporters met de titel voor Antwerp kunnen leven, hield de tweevoudige Gouden Schoen-winnaar de boot evenwel af : "Ik weet eigenlijk niet vanwaar die haat tussen de beide supportersgroepen vandaan komt en als speler kijk je daar ook niet naar. We zijn profspelers en het moet de bedoeling zijn om altijd zelf je wedstrijd te willen winnen. Vandaag zijn we daar gelukkig in geslaagd, waardoor we ons seizoen alsnog met een positieve noot konden afsluiten."
Tot slot had Vanaken ook nog lovende woorden over voor de ingevallen jonkies : "In 1B hebben ze reeds getoond dat ze over flink wat kwaliteiten beschikken en ook vanavond hebben ze dit getoond. Shion (Homma) komt goed in en krijgt zowel een doelpunt als een assist achter zijn naam, terwijl ook Cisse Sandra zijn doelpuntje meepikt. Het toont aan dat zij de nodige stappen weten te zetten en dat we op hen kunnen rekenen. Het zal nodig zijn, want volgend seizoen moet de titel opnieuw richting Brugge", besloot de aanvoerder van Blauw-Zwart. (MV)