Alle nieuws

Het verhaal van Koen: "Opeens was het gedaan"

NHNG - Unibet

Gezondheid

19 januari 2023, Stayen, Sint-Truiden. Een dag die Clubfan Koen nooit meer zal vergeten. Opeens ging het licht uit. De snelle reactie van onze blauw-zwarte familie redde z’n leven. Het werd nogmaals duidelijk: élke minuut telt.

Op een donderdagavond in januari maakte Clubfan Koen samen met honderden andere supporters de verre verplaatsing naar Sint-Truiden. Na het uitdelen van alle tickets op de bus & het groeten van medesupporters in de tribune, zakte Koen plots vlak voor de aftrap in elkaar. Een hartstilstand. Ze komen overal voor, ook in stadions.

Door de snelle reactie van omringende supporters en de hulpverleners kwam Koen na 11 dagen coma terug wakker.

#ISAVELIVES

Het verhaal van Koen toont nogmaals aan hoe belangrijk reanimatie is. Want elke verloren minuut betekent 10% minder overlevingskans. Enkele maanden geleden ontwikkelden Club & Unibet een unieke tool waarbij fans gratis reanimatietechnieken kunnen aanleren.

Via noheartnoglory.be leer in je in 8 stappen hoe je iemand moet reanimeren en test je nadien je kennis aan de hand van een quiz. Na het doorlopen van alle stappen ontvang je een unieke No Heart No Glory-pin. Doe vandaag nog mee en maak het verschil.