Alle nieuws

Maak kennis met Chris Caestecker

Club Foundation

Opgeleid als burgerlijk bouwkundig ingenieur, momenteel op rust maar nog steeds zeer actief, o.a. in de voetbalwereld bij Club Brugge Foundation. Zo is Chris voorzitter van de stuurgroep. Deze stuurgroep bestaat uit verschillende stakeholders, elk met hun specialisatie. De stuurgroep bewaakt de goede werking van de Foundation en draagt de belangrijke maatschappelijke boodschap van de Foundation mee uit.

De weg naar Club Brugge Foundation

Chris gaat al sinds zijn 12 jaar naar de Club kijken. Toen nog met zijn vader en een oudere broer. In zijn jonge jaren waren zijn idolen bij Club vooral Nauwelaerts, Hendrickx, Deurwaarder, Tierentijn, Watteeuw, Boone, Savat en Raoul Lambert.

Als student stond hij mee aan de wieg van de oprichting van de fameuze spionkop op De Klokke. Een keiharde Club Brugge supporter dus van jong af aan.

Begin jaren 80 werd Chris betrokken bij de werking van de PR-Commissie van Club Brugge, waar hij uiteindelijk voorzitter werd. In 1998 werd hij commissaris van de Raad van Bestuurd, om zo dan in 2000 bestuurder te worden.

Toen toenmalig voorzitter Michel D’Hooghe vroeg naar welk deel binnen de Club Chris zijn interesse uitging, koos hij voor het sociale aspect van Club. Een tegenstelling tot zijn toenmalige carrière waarbij hij vooral met “harde” materies bezig was.Zo kwam Chris bij de Foundation van Club Brugge terecht.

Functie binnen de Foundation

Als voorzitter en erebestuurder van Club Brugge Foundation en zijn stuurgroep heeft Chris regelmatig contact met de vaste medewerkers binnen de Foundation om zo de voeling met de projecten te behouden.

Chris was betrokken bij de oprichting van “Allemoale Thope”, de toenmalige naam van de Foundation. Het allereerste project dat toen uit de grond gestampt werd, was de Voetbalkraks, een ploeg voor kinderen met autisme. Daarna volgden al snel nog heel wat diverse projecten, waarvan vele tot op de dag van vandaag nog steeds lopende zijn.

Favoriete projecten

De favoriete maatschappelijke projecten van Chris zijn de Voetbalkraks, de G-ploeg en Football Memories.

  • Voetbalkraks: dit project ligt aan de basis van de werking van de Foundation. Al vele jaren kunnen kinderen met autisme en gedragsproblemen hier terecht om te voetballen en leuke activiteiten te doen.
  • G-ploeg: in deze groep krijgen mensen met een fysieke en/of mentale beperking de kans om samen te voetballen. Elk jaar hebben we ook een groot G-tornooi die georganiseerd wordt aan het Jan Breydelstadion.
  • Football Memories: er is een duidelijk opwaartse trend van het aantal mensen met dementie, jammergenoeg. Mooi dat de Foundation door middel van het ophalen van voetbalherinneringen hier iets wil aan doen.

Toekomst Club Brugge Foundation

Chris ziet de toekomst van Club Brugge Foundation positief in. Er is een solide basis gelegd, waarop elk jaar wordt verder gebouwd. De Foundation wordt dagelijks gerund door een sterk en gedreven team van 3, aangevuld met de vele vrijwilligers.

Dankzij de Foundation is Club Brugge een voetbalclub met een sterke maatschappelijke rol, met beide voeten in de samenleving.

Bedankt Chris voor jouw toewijding, advies en blauw-zwart hart!