Alle nieuws

Nieuw seizoen, zelfde ambitie: ontdek de voorbereiding van Club NXT U23

De kalender is bekendgemaakt, tijd om vooruit te blikken op komend seizoen. Op maandag 8 juli worden de (jonge) leeuwen weer losgelaten. Club NXT U23 begint op 8 juli aan haar voorbereiding met de klassieke medische testen en staat een dag later weer op het veld. Ontdek hieronder alle details in aanloop naar de start van de Challenger Pro League.

Nog een kleine maand geduld... Op maandag 8 juli is het dan zo ver: de start van seizoen 2024 - 2025. Een tweetal weken na de A-kern begint onze jonge garde aan de voorbereiding van een nieuw seizoen in de Challenger Pro League. Het doel: jongeren blijven ontwikkelen én voor het derde jaar op rij de beste belofteploeg worden.

Op dag 1 staan de medische testen gepland en een dag later leidt Robin Veldman zijn eerste training van het seizoen. Op het einde van de eerste trainingsweek staat een oefenmatch gepland in en tegen het Sporting Hasselt van Club-fanatico Rik Verheye. Nadien volgt een normale trainingsweek en staan er twee wedstrijden gepland, tegen KSV Oostkamp en KVV Zelzate. De wedstrijd tegen Oostkamp zal plaatsvinden op de jeugdterreinen naast het Jan Breydelstadion op vrijdag 19 juli.

Daarna trekt Club NXT U23 samen met de U18 naar Venray voor de jaarlijkse zomerstage. In Nederlands Limburg zullen trainingen afgewisseld worden met teambuildingactiviteiten en ontspanning. Op de laatste dag, vrijdag 26 juli, speelt de U23 een oefenwedstrijd tegen PSV in Eindhoven. 

In de laatste rechte lijn voor de start van de competitie, kruist Club NXT U23 nog de degens met KSV Oudenaarde en spelen ze nog twee topmatchen in The NEST. Op vrijdag 2 augustus nemen ze het op tegen AS Monaco. Een week later, op zaterdag 10 augustus, kijken ze West Ham United in de ogen. Twee stevige opwarmers voor de start van de competitie op 17 augustus. Tegenstander op speeldag 1 is promovendus KSC Sporting-Lokeren in The NEST.

Onze jongens zullen klaar zijn voor een spetterend seizoen, jullie hopelijk ook!

Oefenmatchen Club NXT U23:

  • 13 juli (15 uur): Sporting Hasselt - Club NXT U23
  • 19 juli (19u30): Club NXT U23 - KSV Oostkamp
  • 20 juli (16 uur): KVV Zelzate - Club NXT U23
  • 26 juli (14 uur): PSV - Club NXT U23
  • 2 augustus (19 uur): Club NXT U23 - AS Monaco (@The NEST)
  • 3 augustus (17 uur): KSV Oudenaarde - Club NXT U23
  • 10 augustus (13 uur): Club NXT U23 - West Ham United (@The NEST)

Stage Club NXT U23 & U18:

22 - 26 juli: Stage @ Venray

Start seizoen 2024 - 2025:

17 augustus (16 uur): Club NXT U23 - KSC Sporting-Lokeren (@The NEST, Speeldag 1 Challenger Pro League)