Alle nieuws

PAOK boekt 3-1 thuiszege tegen PAS Lamia

UEFA Conference League

In de play-offs van de Griekse Super League heeft PAOK Saloniki op eigen veld een 3-1 overwinning behaald tegen PAS Lamia.

Bij de thuisploeg startte Soualiho Meite, bekend van zijn tijd bij Zulte Waregem, op de bank. Ally Samatta, ex-Genk en Antwerp, kreeg het vertrouwen van coach Lucescu en verscheen aan de aftrap.

De wedstrijd kon voor PAOK niet slechter beginnen: al na zeven minuten lukte het Martinez Granja om het leer voor bij doelman Kotarski in doel te werken. PAOK had nadien het meeste balbezit, maar echt doelgevaar wist de thuisploeg echter niet te creëren. Toch werd het in de blessuretijd van de eerste helft nog 1-1. Michailidis bekroonde de assist van Zivkovic met een doelpunt zodat de thuisploeg de bordjes toch nog gelijk hing vlak voor rust.

In de tweede helft had PAOK opnieuw het absolute overwicht. PAS Lamia kwam er amper aan te pas. Toch duurde het tot de zeventigste minuut vooraleer de thuisploeg op voorsprong kon komen. Ditmaal was het invaller Schwab die de netten deed trillen. De assist kwam andermaal op naam van Zivkovic. Lamia kon hier eigenlijk niets noemenswaardig tegenoverstellen. Het verlossende derde doelpunt viel echter pas vlak voor het einde van de wedstrijd. Stefan Schwab wist zijn tweede van de avond te scoren van op de penaltystip.

Door deze zege klimt PAOK Saloniki over concurrent AEK Athene. De tegenstander van Blauw-Zwart heeft één punt voorsprong op de ploeg uit de hoofdstad die wel nog een wedstrijd tegen Panathinaikos op het programma heeft staan deze speeldag. Komend weekend nemen PAOK en AEK het tegen elkaar op. (EV)

PAOK: Kotarski, Vieirinha (81’ Sastre), Kedziora, Michailidis, Soares (46’ Baba), Ozdoev (65’ Schwab), Tsingaras (46’ Meite), Despodov (46’ Taison), Konstantelias, Zivkovic, Samatta.
Doelpunten: 7’ Granja (0-1), 45+1’ Michailidis (1-1), 70’ Schwab (2-1), 88’ Schwab (penalty, 3-1).