Alle nieuws

PAOK wint topper op het veld van Panathinaikos

UEFA Conference League

PAOK Saloniki, tegenstander van Club Brugge in de kwartfinale van de UEFA Conference League, won de topper op het veld van Panathinaikos met 2-3.

Coach Razvan Lucescu liet oude bekende Ally Samatta (ex-Genk en Antwerp) op de bank starten. Meite, een andere oude bekende uit de Belgische competitie (ex-Zulte Waregem) mocht wel starten op het middenveld. PAOK startte voortreffelijk: al in de tweede minuut wist Kiril Despodov de netten te doen trillen. PAOK liet daarna de bal aan Panathinaikos. Via Bernard kwam de thuisploeg op het halfuur weer op gelijke hoogte, maar nog voor rust kon Brandon Thomas de bezoekers weer op voorsprong zetten na een assist van Thomas Murg.

Tijdens de tweede helft zette Panathinaikos wel druk op het doel van PAOK, maar ondanks het veelvuldige balbezit slaagde het er niet in om de bordjes weer gelijk te zetten. Het was daarentegen PAOK dat via een penaltydoelpunt van Stefan Schwab de voorsprong verdubbelde. Diep in de blessuretijd lukte Bernard nog wel zijn tweede doelpunt na een pass van Jeremejeff.

PAOK blijft dankzij deze zege in het spoor van leider AEK Athene. In Griekenland worden er ook play-offs gespeeld, weliswaar zonder puntendeling. PAOK had de reguliere competitie afgesloten als leider met 60 punten, met één punt meer dan eerste achtervolger AEK Athene. Op de eerste speeldag ging PAOK op eigen veld echter onderuit tegen Aris. AEK nam daardoor de leidersplaats over. Het won dit weekend zelf de topper tegen Olympiakos en telt twee punten voorsprong op PAOK. (EV)

PAOK: Kotarski, Otto (77’ Vierinha), Kedziora (46’ Näsberg), Koulierakis, Soares, Meite, Schwab, Despodov (61’ Zivkovic), Murg (61’ Konstantelias), Taison, Thomas (72’ Samatta).
Doelpunten: 2’ Despodov (0-1), 29’ Bernard (1-1), 37’ Thomas (1-2), 89’ Schwab (penalty, 1-3),93’ Bernard (2-3).