Alle nieuws

Club NXT U19 verliest in de slotseconden met 3-2 van PSG

Club NXT speelde een ware finalewedstrijd in de poulefase van de Youth League in het stadion van de Academie van PSG. Niet verliezen betekende dat onze youngsters verrassend groepswinnaar zouden worden in deze groep des doods. Coach Rik De Mil moest het ditmaal doen zonder sterkhouder Cisse Sandra die door zijn knappe prestaties beloond werd met een selectie bij het eerste elftal.

Beide teams waren reeds geplaatst voor een volgende ronde, dus het beloofde een boeiende wedstrijd te worden. Blauw-zwart vatte de wedstrijd direct aanvallend aan. De eerste kansjes waren voor Servais die op voorzet van Vermant het leer naast het doel trapte. Nadien kopte de uit blessure terugkerende Vermant op doel op aangeven van De Roeve. PSG liet zich niet onbetuigd en kreeg dé kans op een vroeg openingsdoelpunt. Xavi knalde richting de Brugse goal, maar doelman Vroman redde knap. Het spel ging heel snel over en weer. Engels zag zijn verre trap afwijken en helaas net naast de doelpaal belanden. Nusa toonde zijn dribbelvaardigheid, maar zijn poging verdween buiten het doelkader. Club NXT kwam ei zo na op voorsprong toen Hautekiet via een hoekschop de doelman op zijn weg vond. Blauwzwart bleef drukken en liet PSG totaal niet in zijn spel komen. De flanken deden de thuisploeg pijn. De Roeve snelde naar voor, passte langs de zijlijn naar Engels die een assist gaf aan Nusa, maar ook deze kans werd gemist. De thuisgoalie duwde het leder net naast de paal buiten.

De aanvalslust van Club NXT werd uiteindelijk toch beloond wanneer Servais de bal maar had binnen te duwen na een mooie collectieve actie. Verdiend 0-1. De Zweedse scheidsrechter begon nadien met het bestraffen van enkele foutjes met gele kaarten. Servais en Blomme vlogen in zijn boekje. Bij PSG gebeurde dat vooralsnog niet. Servais liet zich niet onbetuigd en werd door Engels mooi bediend. Zijn trap belandde echter opnieuw net naast het doelhout. Hij werd kort erna mooi aangespeeld door de hard werkende De Roeve en zag Nusa vrij staan. Maar de Noor kon de score niet verdubbelen. Ook Audoor en Engels op vrijschop kregen het leder niet binnen het doelkader. Net voor rust verdubbelde Club NXT eindelijk zijn voorsprong. Na hands en een rode kaart voor El Chadaille knalde Engels de verdiende 0-2 via een penalty op het scorebord.

Tweede helft met tien tegen elf

Met tien tegen elf en een comfortabele voorsprong startte Club NXT aan de laatste 45 minuten van deze poulefase. Onze youngsters gingen verder op zoek naar een grotere voorsprong in plaats van deze gewoon te verdedigen en de wedstrijd te controleren. De eerste doelkansen waren dan ook voor Blauw-zwart. De poging van kapitein Blomme werd in hoekschop verwerkt. Engels en Servais misten op hun beurt de 0-3. De Zweedse leiding zag geen penaltyfout op Nusa die na een knappe assist van Servais heel duidelijk werd neergehaald in het strafschopgebied. Het leverde alleen een hoekschop op. Het harde schot op doel van Audoor werd door de sterk keepende Lavallee weggebokst. Het derde geruststellende doelpunt bleef uit…

Coach Zoumana trachtte het tij te keren en begon een aantal spelers te vervangen. PSG kwam af en toe gevaarlijker opzetten. En bij een tegenaanval kon Xavi de bal in het beneden hoekje netten. 1-2. Kort erna trapte diezelfde Xavi een vrijschop in het pak, waarbij Zaire Emery de 2-2 scoorde. Dat heet efficiëntie. Totaal uit het niets stonden beide ploegen gelijk. We moeten wel vermelden dat voorafgaand aan de vrijschop van PSG de scheidsrechter geen fout floot voor Club NXT aan de overzijde. PSG kreeg uiteraard nieuwe moed, maar toch was het Sabbe die probeerde de 2-3 te scoren. Zijn mooie individuele actie leverde echter niets op. Coach De Mil zag dat PSG groeide naar het einde toe. Hij wisselde Nusa nog voor een extra verdediger Spileers. In de 93ste minuut gebeurde dan toch het onmogelijke. Alweer Xavi bracht de bal voor het Brugse doel. Doelman Vroman kon het leder niet goed ontzetten en de bal kwam in het geharrewar terecht bij de ingevallen Odobert die de 3-2 scoorde. Een ontlading bij PSG, en een ongelooflijke ontgoocheling bij Blauwzwart dat hierdoor zijn sterke prestatie met een afknapper zag eindigen. Club NXT bewees in deze wedstrijd en poule dat ze het Europese niveau aankunnen met een piepjong team. Details beslisten er over dat we tweedes werden in plaats van groepswinnaar. Niettemin kijken we uit welke tegenstander Club NXT zal loten in een knockoutfase, waarmee ze zich kunnen plaatsen voor de volgende ronde van de youthleague. We bluvn goan en toch een dikke proficiat voor coach Rik De Mil, zijn staf en zijn team. Ze toonden zes wedstrijden lang onze mentaliteit van “No sweat no glory”!

PSG: Lucas Lavallee, Nathan Bitumazala (85’ Kais Najeh), Moutanabi Bodiang, Younes El Hannach, El Chadaille Bitshiabu, Ayman Kari, Ismael Gharbi, Edouard Michut (85’ Daouda Weidmann), Sekou Yansane (55’ Warren Zaire Emery), Xavi Simons, Djeidi Gassama (80’ Wilson Odobert).
Coach: Zoumana Camara.

Club NXT: Kiany Vroman, Denzel De Roeve, Ibe Hautekiet, Lukas Mondele, Kyriani Sabbe, Xander Blomme, Antonio Nusa (89’ Jorne Spileers), Arne Engels, Romeo Vermant, Mathis Servais (79’ Wilkims Ochieng), Lynnt Audoor.
Coach: Rik De Mil.

Doelpunten: 19’ Servais 0-1, 44’ Engels 0-2 (penalty), 69’ Simons, 73’ Zaire Emery, 93’ Odobert.

Gele kaarten: Servais, Blomme, Kari, Michut, El Hannach.

Rode kaart: Bitshiabu.

Locatie: Stade Municipal George Lefèvre, Saint-Germain-en-Laye.

Scheidsrechter : Kristoffer Karlsson (Zweed)