Alle nieuws

Reacties na Antwerp - Club Brugge

Jupiler Pro League

Na de wedstrijd tegen Antwerp verzamelden we reacties van Ronny Deila, Simon Mignolet en Brandon Mechele.


Ronny Deila: “Niet te geloven dat we met lege handen naar huis gaan”

Na de opdoffer dinsdag tegen Kortrijk incasseerde Club tegen Antwerp een dubbele mokerslag: een nederlaag door twee late goals en daarbovenop ook nog enkele blessures.

“Het was een heel rare wedstrijd”, aldus coach Ronny Deila. “Het is niet te geloven dat we met lege handen naar huis gaan. We hadden zeker een punt verdiend, misschien wel drie. We speelden in de eerste helft heel goed, al creëerden we niet veel kansen. In de tweede helft voetbalden we ook kansen bij elkaar en waren we ook dominant, maar door twee fantastische schoten verliezen we nog. Ik ben ook gefrustreerd omwille van de tackle op Zinckernagel. Janssen had al geel, dus dat had zijn tweede geel moeten zijn. Ik snap niet dat de VAR daar niet ingrijpt. In de eerste helft kreeg Hugo Vetlesen een discutabele gele kaart, maar voor zo’n zware fout op Zinckernagel volgde er niets. Ik ben dan ook heel ontgoocheld, al deden we veel dingen positief, dat moeten we ook onthouden. Nu moeten we zorgen dat we klaar zijn voor woensdag. Het zal afwachten zijn hoe zwaar de blessures zijn. De Cuyper is nu in het ziekenhuis om te controleren op een nekblessure. Ook Zinckernagel is daar, want hij moest genaaid worden. En Hugo Vetlesen ten slotte liep een liesverrekking op, waardoor we hem bij de rust wisselden.” (SF)


Simon Mignolet: “Ik moet die bal altijd hebben”

Club had lange tijd uitzicht op de overwinning op de Bosuil, maar twee thuisdoelpunten zorgden toch nog voor een ommekeer. Simon Mignolet gaf ootmoedig toe dat hij het Antwerpse tweede doelpunt had moeten pakken.

“Het spreekt voor zich dat we heel ontgoocheld zijn,” sprak de Clubdoelman enkele minuten na affluiten. “Ik denk dat we opnieuw een goede prestatie neerzetten. We kwamen dan ook verdiend op voorsprong in de tweede helft op een goed moment. Daarna opteren we op een bepaald ogenblik om die 0-1 te gaan verdedigen, maar plots scoort Antwerp een ongelooflijk mooi doelpunt en helemaal op het einde scoren ze dan nog eens op een vrije trap. Tja, dat mag eigenlijk niet gebeuren, maar finaal gaan we uiteindelijk met nul punten weer naar Brugge, wat totaal onverdiend is.”

“Eerlijkheidshalve moet ik altijd die bal hebben bij hun tweede doelpunt. Ik stond eigenlijk nog niet helemaal klaar, maar dan nog. Ik reageerde daardoor misschien iets te laat vanuit mijn positie waar ik stond. Ze trapten ook heel snel die vrije trap, maar desondanks moet ik die bal altijd hebben, zoveel is zeker. Door deze zure 2-1 nederlaag is het uiteindelijk een heel vervelende week geworden voor ons met slechts één punt op zes, waar het misschien vier of zelfs zes op zes had moeten zijn en dat geeft een heel slecht gevoel. Dat is natuurlijk voetbal, dat verdienen we niet, maar komende woensdag staat alweer een topper op het programma dus tegen dan moeten we er weer staan.” (FDC)

Brandon Mechele: “Geen loon naar werken“

Club Brugge leek lange tijd op weg naar de zege maar kende alsnog een dramatische namiddag in Deurne-Noord. Brandon Mechele stond de pers dan ook zwaar teleurgesteld te woord.

“Het is ongelooflijk maar net als afgelopen dinsdag is het opnieuw heel flink balen”, opende de centrale verdediger zijn betoog. “Hoewel we een paar keer inzakten, hadden we de wedstrijd volledig onder controle en gaven we nauwelijks kansen weg. Dat we andermaal geen loon naar werken krijgen, is dan ook bijzonder zuur. De gelijkmaker is een zondagsschot op een zondagnamiddag, hij mag het nog honderd keer proberen, de bal gaat er niet meer in. Maar helaas gaat hij vandaag wel tegen de netten. Het was overigens wel een knap doelpunt. En bij de 2-1 maakte de bal een vervelende bots vooraleer Simon tussenbeide kon komen, al had de fout voorafgaand misschien ook niet mogen vallen.”

Op de vraag of Club na het ongelukkig uitvallen van De Cuyper er de gedachten nog bij had, was Mechele duidelijk. “Uiteraard waren we geschrokken maar ik meen wel dat de focus in ons team nog voldoende was. Waarom we plots met zijn drieën achterin gingen spelen? We zagen dat onder meer Alderweireld voorin ging postvatten en dus gingen we achteraan met drie man tegen man spelen. Het heeft helaas niet mogen zijn.” (MV)