Alle nieuws

Reacties na Club Brugge – Anderlecht

Jupiler Pro League

Na de topper tegen Anderlecht verzamelden we reacties van Simon Mignolet, Hans Vanaken, Bjorn Meijer en coach Ronny Deila.


Simon Mignolet: “Geen verrassing dat het opnieuw gebeurde”

Simon Mignolet slikte in de slotfase nog een tweede treffer in deze topper tegen Anderlecht. Club verloor met 1-2 en moet dringend een oplossing zoeken voor de late tegendoelpunten.

“Het is een teleurstelling en een ontgoocheling.”, waren de eerste woorden van Simon Mignolet in de mixed zone. “We krijgen opnieuw niet wat we verdienen, maar anderzijds is het geen verrassing dat het opnieuw gebeurde. Er is een reden voor en die moet aangepakt worden om dit te voorkomen. Goals binnenkrijgen de laatste minuten en een voorsprong niet vasthouden. Dit is niet de eerste keer. Dit was ook het geval tegen Antwerp en Kortrijk. Dit moet veranderen, want anders win je geen toppers. Bij een voorsprong houden we moeilijk de bal bij vooraan. Als je de kansen niet wil geven aan de tegenstander, dan moet je de bal in de ploeg houden. Je weet ook dat ze jongens hebben zitten op de bank die ze kunnen inbrengen in de laatste tien minuten. Wij zitten op ons tandvlees met de hoeveelheid wedstrijden, dat moeten we accepteren. We probeerden de voorsprong te behouden en bij de gelijkmaker trachten we iets te veranderen. Misschien moeten we die 1-1 vasthouden in plaats van die tegengoal te incasseren. We moeten ons snel opnieuw opladen want woensdag is er terug een belangrijke wedstrijd. Daar willen we een andere doelstelling bereiken om naar die bekerfinale te gaan. Dat is het positieve aan het verhaal dat je veel wedstrijden speelt om snel te schakelen. Je kan spreken over de titel en de positie in het klassement, maar we moeten er nu voor zorgen dat we wedstrijden winnen en punten pakken. Dan komt de rest vanzelf, niet omgekeerd."

Het is de koppen bijeen steken om samen tot een oplossing te komen. “We moeten de dingen realistisch en objectief bekijken om daar een oplossing voor te krijgen. Crisis is vanuit het negatieve kijken, zo staan we niet in het leven. In de twee andere competities staan we er wel goed voor, maar in de competitie is het nu gewoon punten sprokkelen. Dan moet je effectief en efficiënt zijn. Iedereen speelt hier een rol in, dit moeten we samen oplossen. Dit is niet de eerste keer, in het verleden is dat nog gebeurd. We moeten recht zetten waar we controle op hebben. Voor de titel zijn we afhankelijk van andere ploegen.” (KN)


Hans Vanaken: “Alweer onnodig puntenverlies“

Zoals al eerder dit seizoen kreeg Club Brugge in de absolute slotfase het deksel op de neus. Hans Vanaken stond dan ook zwaar balend de pers te woord.

“Dit is uiteraard heel zuur en zal zwaar te verwerken zijn, vooral omdat we andermaal onnodig puntenverlies lijden. Hoe dit komt? Ik had het gevoel dat we na het uur iets te weinig druk vooruit bleven zetten en dat we teveel achteruit kropen. Dan weet je dat Anderlecht de bal in onze box zal pompen en zo gebeurde ook bij de gelijkmaker van Vazquez. Bij hen viel het balletje net wel goed terwijl dit bij ons niet het geval was. Na de 1-1 hadden we een aantal kansjes via Nusa en Skov Olsen maar uiteindelijk was ook dit te weinig”.

Op de vraag of Club zich tactisch liet verrassen door Anderlecht, was de Brugse captain duidelijk : “Ik dacht het niet want we hadden hen vooraf heel goed geanalyseerd. In het algemeen waren er weinig uitgespeelde kansen, ook voor ons. Al komen we wel 1-0 voor maar andermaal kunnen we dit niet vasthouden door niet genoeg druk naar voren te zetten. Toch moeten we dit achter ons proberen te laten en doorgaan want komende woensdag wacht er ons alweer een moeilijke match op bezoek bij Union.” (MV)


Bjorn Meijer: “We moeten ons eigen spel spelen“

Net als Hans Vanaken stond ook bij Bjorn Meijer de ontgoocheling op het gezicht af te lezen : “Tja, wat kan ik hierover kwijt? Ik denk dat we redelijk de controle over de partij hadden, al konden we zelf niet vaak genoeg voor echt gevaar zorgen. En in de toegevoegde tijd krijgen we een zoveelste opdoffer te verwerken. Onbegrijpelijk dat dit ons weeral overkomt. Hoe dit kwam? We lieten andermaal na om ons eigen spel te blijven spelen, we zorgden onvoldoende voor druk vooruit waardoor we uiteindelijk teveel achteruit kropen. Of deze nederlaag gevolgen zal hebben? Het klinkt allicht cliché maar we kunnen niet anders dan verder doen richting de play-offs. Bovendien kunnen we nog doorstoten naar de finale in de Croky Cup, al beseffen we dat ons komende woensdag een lastige wedstrijd wacht. Maar we beginnen met een 2-1 bonus, dus hebben we nog alles in eigen handen. Het komt er gewoon op neer om ons eigen spel te spelen.” (MV)


Ronny Deila: “Woensdag met de borst vooruit naar Union”

Ronny Deila zag zijn team in extremis onderuit gaan tegen Anderlecht. Een zware domper voor Club dat zo zijn titelambities een flinke knauw ziet krijgen.

“Het was een heel intense wedstrijd tussen twee goed voetballende teams. Met bovendien een geweldige sfeer. De steun van de fans was immens, dus aan hen heeft het vandaag zeker niet gelegen. Het is dan ook erg jammer dat we hen niet konden belonen. We zakten soms iets te veel in, waardoor we onszelf in de problemen brachten. Daarom hebben we bij de rust wat dingen bijgesteld en werd het meer evenwichtig. We moesten beter van achteruit voetballen, want als je veel lange ballen trapt, dan is het vaak fifty-fifty. Ik had het gevoel dat we de match onder controle hadden, maar op het einde maken we te makkelijke fouten waardoor we uiteindelijk nog verliezen. Het was een erg spannende wedstrijd die beide kanten uit kon gaan, maar het is nu helaas al te vaak gebeurd dat we het op het einde van de wedstrijd nog uit handen geven. Dat is een domper, maar we moeten onze moed bijeenrapen en woensdag weer met de borst vooruit Union bekampen. Iedere match die we spelen is evenwichtig. Dat was zo tegen Union, op Anderlecht, tegen Genk en Gent. Het is vaak een dubbeltje op zijn kant, maar het valt net iets te vaak tegen. Ik geloof echter volop in deze groep. Het ergste wat we nu kunnen doen is beginnen twijfelen of elkaar dingen verwijten. We moeten gewoon de samenhorigheid behouden en keihard blijven werken.”

Door deze nederlaag wordt het echter een pak moeilijker om nog de titel te pakken. “Het is een opdoffer, maar we moeten erin blijven geloven. We wilden voor de overwinning gaan, maar uiteindelijk blijven we met lege handen achter. Je mag echter niet vergeten dat er na drie jaren van succes vorig jaar een moeilijk seizoen volgde. Er zijn veel jonge talenten, maar het is een proces om hen te verbeteren. Dat lukt echter niet van de ene dag op de andere. Ik kan mijn spelers evenwel niets verwijten. Ze werken elke dag keihard. Dit team heeft een grote toekomst en daar geloof ik volop in.” (SF)

Bekijk hier de persconferentie: