Alle nieuws

Reacties na Club Brugge – PAOK Saloniki

UEFA Conference League

Na de Conference League-wedstrijd tegen PAOK Saloniki sprokkelden we reacties van Michał Skóraś, Nordin Jackers en coach Nicky Hayen.


Michał Skóraś: “We waren de betere ploeg”

Michał Skóraś startte opnieuw in de basis. De Poolse winger toonde gretigheid en zocht op zijn flank de ruimtes in de rug van de verdedigers.

“We winnen, maar we hadden meer moeten scoren. We hadden genoeg kansen, maar we maakten maar één doelpunt. We waren de betere ploeg. We zochten de ruimtes achter de defensie. Ik voel me goed met deze zege en we hebben nog de uitmatch voor de boeg. We speelden beter dan PAOK. In het slot hadden we het even moeilijk want de vermoeidheid kwam in de ploeg. Gewoon de focus houden, defensief het compact houden en de kansen afmaken. Als de match start, houden we de focus op ons eigen spel en mogen de supporters er een heksenketel van maken. Het is nu zaak om daar terug de dieptes te zoeken en te scoren wanneer we de mogelijkheden hebben.”

Skóraś krijgt alle vertrouwen van coach Hayen. “Ik voel me goed, zowel mentaal als fysiek. Ik startte de laatste drie wedstrijden telkens in de basis. Ik werk hard voor deze kansen en ik wil me tonen aan de ploeg. Ik hoop nu te winnen in Griekenland. Het was wel aanpassen aan het niveau van de ploeg, dat ligt veel hoger dan in Polen. Ik had wat tijd nodig, maar nu voel ik me klaar. Ik heb de steun van de ploegmaats en de staf. Het is geweldig spelen hier en zeker met de supporters. Ik blijf ervoor gaan.” (KN)


Nordin Jackers: “We kunnen met vertrouwen naar Griekenland gaan”

Doelman Nordin Jackers had weinig werk op te knappen tegen PAOK. De Brugse defensie speelde met vertrouwen en hield goed het slot op de deur. Indien Blauw-Zwart dit kan herhalen volgende week, dan ligt de halve finale binnen bereik.

“Ik heb een goed gevoel na deze wedstrijd. Vandaag waren we de betere ploeg en hebben we de kansen gehad. Het is jammer dat we slechts een 1-0 voorsprong pakten, maar er zijn veel positieve dingen naar volgende week toe. Zo hebben we goed gevoetbald en de ruimtes gevonden. We zijn tot een paar goede mogelijkheden gekomen en verder gaven we ook weinig weg. PAOK heeft geen grote kansen gekregen, dus goed gedaan. Als we dit volgende week opnieuw brengen, dan kunnen we dit over de streep trekken. Het is oké om met een 1-0 voorsprong naar daar te gaan. We hebben op het veld laten zien dat we geen schrik moeten hebben van deze tegenstander. We kunnen met alle vertrouwen naar Griekenland gaan. Het geloof in een halve finale is er en na vandaag is dat alleen maar sterker geworden.”

Met Nicky Hayen als coach lijkt de groep terug met vertrouwen te voetballen. “Ja, ik zei het ook al dit weekend. Er kwam een nieuwe wind met andere tactieken en andere speelwijzen. We proberen dat zo goed mogelijk op te volgen en voorlopig lukt dat zeer goed.” (KN)


Nicky Hayen: “We zullen ons volgende week niet ingraven”

Club Brugge pakte een verdiende overwinning tegen PAOK Saloniki, maar toch heerste er achteraf ontgoocheling omdat Blauw-Zwart geen ruimere winst kon pakken.

“We zijn niet voldaan met de 1-0 zege”, aldus Nicky Hayen. “Dat is eigenlijk een positief gegeven. Als je die ontgoocheling ziet in de kleedkamer, dan merk je dat er een grote winnaarsmentaliteit in de ploeg zit. Toch zou je volgende week iets minder druk daar kunnnen ervaren als je vandaag iets ruimer wint. We hadden voldoende kansen, maar waren niet efficiënt genoeg. Maar we zullen ons daar niet ingraven. Jammer genoeg hebben we volgende week met Thiago, Mechele en De Cuyper drie geschorsten. Dat maakt het iets moeilijker, maar we hebben in andere wedstrijden al bewezen dat we op andere jongens kunnen rekenen. We gaan ons nu concentreren op Antwerp en daarna trekken we met volle moed naar Griekenland.”

Club Brugge kreeg een kwartier voor tijd een uitstekende kans om de voorsprong te verdubbelen, maar Igor Thiago miste vanop de stip. “Thiago heeft uit vijf penalty’s al vijf keer gescoord, dus er was geen reden om iemand anders te laten trappen. Achteraf is het uiteraard altijd makkelijk. Als je Vanaken laat trappen en hij mist, dan zou je dat ook in vraag stellen. Die penalty had Thiago een boost aan vertrouwen kunnen geven, maar dat is jammer genoeg niet gelukt. Hij is niet de eerste die een penalty mist en zal ook niet de laatste zijn. Maar hij is opnieuw heel nuttig geweest voor de ploeg en dat is ook belangrijk.”

Hans Vanaken was hersteld van zijn ziekte en speelde meteen een dijk van een wedstrijd. “Hans is een heel belangrijk onderdeel van de ploeg en heeft vandaag opnieuw bewezen hoe belangrijk hij is voor ons. Maar toen hij er vorige zondag niet bij was, hebben we bewezen dat we ook andere oplossingen kunnen vinden. Dat maakt het een sterk geheel. Iedereen die de voorbije wedstrijden onder mij gespeeld heeeft, heeft zijn waarde bewezen.” (SF)


Bekijk hier de persconferentie na Club Brugge - PAOK Saloniki: