Alle nieuws

Reacties na Club Brugge - Union

Jupiler Pro League

Na de wedstrijd tegen Union verzamelden we reacties van Casper Nielsen, Hans Vanaken en Denis Odoi.

Casper Nielsen: “Tonen dat we de titel verdienen”

Casper Nielsen verving in de tweede helft de geblesseerde Igor Thiago. Club kwam daarna op voorsprong via een tweede treffer van Skov Olsen, maar nadien lukte Union nog de 2-2 gelijkmaker in een intensieve topper. “Dit was de wedstrijd die we allemaal verwacht hadden”, gaf Casper Nielsen mee aan de pers. “Toen ik inviel was de intensiteit heel hoog. Ik speel graag dit voetbal. Maar toch sta ik hier wat teleurgesteld. De tegengoal die we nog pakken, leek me te makkelijk. Ik kon niet goed zien wat er gebeurde, maar in het duel ging de bal traag de lucht in en Mignolet kwam ook uit zijn doel. Na de 0-1 achterstand leek het moeilijk voor ons, maar we kwamen terug op wilskracht. Met de vervangingen aan de rust wijzigde het spelbeeld in ons voordeel. Op het einde hadden we nog de kans op de winnende treffer, maar goed. In het klassement verandert er niet nu uiteindelijk niet veel, we moeten nog altijd winnen op Anderlecht. Het is beter zo denk, gewoon ons voetbal spelen en winnen. We moeten tonen dat we de titel verdienen.” Skov Olsen had een groot aandeel in dit gelijkspel met twee doelpunten. “Ja, terug twee treffers na zijn invalbeurt. Maar het gaat niet om één speler uiteindelijk, maar om de ganse ploeg. Dit is terug iets om mee te nemen, we toonden wilskracht om de achterstand om te buigen in ons voordeel. Maar Ik hoop dat alles oké is met Thiago. Het leek me iets met zijn knie te zijn. Het is niet aangenaam om een speler droevig te zien. Hopelijk komt alles goed met hem.” (KN)

Hans Vanaken: “Terechte uitslag“

Club Brugge leed voor een tweede maal in deze play-offs puntenverlies, het kwam in eigen huis niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen bekerwinnaar Union. Hans Vanaken stond de pers met gemengde gevoelens te woord : “Voor de neutrale kijker was dit allicht een leuke wedstrijd om te bekijken maar we laten onnodig twee punten liggen. Voor de rust vond ik ons veruit de betere ploeg, in de slotfase kon het nog beide kanten uit. Allicht is dit dan ook een terechte uitslag. Hoe het komt dat Union ons nog onder druk kon zetten? Bij een 2-1 achterstand hebben ze op zich niks meer te verliezen en hebben ze alles op alles gezet. Hierdoor konden ze losser spelen en meer druk op ons uitoefenen. Met als gevolg dat we voorin de bal niet meer konden vasthouden en de controle over de partij verloren. Al vond ik hun gelijkmaker wel eerder een lucky goal. Niettemin moeten we de zaken goed analyseren en er met de wedstrijd op Anderlecht lessen uit trekken.” Er werd de Brugse aanvoerder ook gevraagd naar de dubbele wissel aan de rust : “Ik dacht dat Kyriani wat last had terwijl de coach Skoras om tactische redenen wou wisselen. Doordat Union telkens goed druk zette, verstuurden we meer lange ballen richting Thiago maar na zijn uitvallen waren we voorin veel minder balvast. Of de vermoeidheid ook een rol speelt? Het zijn inderdaad slopende weken maar we hebben een ruime kern om zoiets zoveel mogelijk op te vallen. Vandaag valt Andreas aan de rust en hij scoort meteen twee doelpunten, met wat meeval lukte hij ook nog de winning goal.” (MV)

Denis Odoi: “We hebben alles nog in eigen handen”

Net als bij Hans Vanaken was ook bij Denis Odoi de ontgoocheling duidelijk zichtbaar: “Of de tweede helft publiciteit was voor ons Belgisch voetbal? Goh, ik had liever dat het geen publiciteit was en dat we vanavond de drie punten hadden gepakt, dan konden we volgend weekend met een bonus richting Brussel. Op zich hebben we alles nog altijd in eigen handen, al belooft het een bloedstollende eindfase te worden", weet Odoi.

"Een pluim evenwel naar Union dat vandaag nog maar eens heeft bewezen dat ze een heel sterk elftal zijn. Ondanks hun mindere periode bij de start van de play-offs is en blijft het een hele goeie ploeg, een ploeg ook waar je nooit klaar mee bent”.  

De routinier was tot slot nog streng voor zichzelf: "In de eerste helft mocht ik mijn ding op het middenveld doen en dat lukte mij vrij aardig, want Puertas werd volledig uit de wedstrijd gehouden. Aan de rust gaf Sabbe aan last te hebben en dan moest ik zijn plaats innemen. Maar in alle eerlijkheid moet ik toegeven dat ik teleurgesteld ben over mijn tweede helft, ik weet dat ik op die positie in principe beter kan en moet", besluit Odoi. (MV)