Alle nieuws

Reacties na KRC Genk - Club Brugge

Jupiler Pro League

Na de deugddoende overwinning tegen KRC Genk sprokkelden we reacties van Jackers, Odoi, De Cuyper en coach Deila.

Nordin Jackers: “Ik heb de ploeg kunnen helpen“

Uitgerekend tegen de club waar hij zijn jeugdopleiding genoot, maakte Nordin Jackers zijn debuut voor Blauw-Zwart. De Limburger had een ruim aandeel in de 0-3 uitzege bij KRC Genk. 

“Ik heb er inderdaad lang moeten op wachten, maar ik maakte destijds zelf de keuze om tweede doelman bij Club Brugge te worden. Ik hoef daarover dan ook niet te zeuren. Maar eerlijk : ik voel me goed in Brugge, er is een goed wederzijds contact en respect tussen Simon en mezelf, waarbij we elkaar steeds weer proberen te pushen. We zijn elkaars eerste concurrenten, maar tegelijkertijd ook elkaars eerste supporters. Over mijn wedstrijd van vandaag kan ik best wel tevreden zijn, want in moeilijke omstandigheden heb ik mijn ploeg met een tweetal cruciale reddingen toch flink kunnen helpen. Maar de zege lag zeker niet alleen aan mij. Op zich was het allicht niet de meest boeiende topper, want daarvoor waren de belangen voor de beide teams toch te groot. We startten het best aan de partij en na de 0-1 van Hugo Vetlesen probeerde de thuisploeg ons toch onder druk te zetten, maar zonder echt veel grote kansen bij elkaar te voetballen. Of ik nu gelanceerd ben? Daarvoor is het nog veel te vroeg. Al kan ik niet ontkennen dat dit naar meer smaakt. We zien wel wat de toekomst voor mezelf in petto heeft.” (MV)


Denis Odoi: "Drie belangrijke punten"

Club Brugge sloot met een deugddoende driepunter een woelige week in de Genkse Cegeka Arena af. Ook Denis Odoi pikte zijn doelpuntje mee, dit vierend met een achterwaartse salto. “Ik beheers het op mijn 35ste nog goed, want die salto ging wel lekker, toch? Alle gekheid op een stokje natuurlijk, want als ploeg hadden we echt nood aan deze zege. Mooi was het allemaal niet, maar dit doet nu niet terzake en de drie punten waren het belangrijkste. Of ik mijn momenten kies om te scoren? Niet echt, maar aangezien ik niet van de grootste ben, is het zaak om goed te timen en de bal agressief en aanvallend aan te gaan. En dan valt zo’n kopbal wel mooi over de doelman in doel binnen. Mijn doelpunt viel trouwens op het juiste moment, want op dat moment stonden we onder druk en hadden we eigenlijk nog weinig grip op de wedstrijd. Dankzij de wissels die de coach maakte, pakte ons strijdplan toch nog goed uit.”

Op de vraag of hij eigenlijk geen rode kaart verdiende voor een vermeende elleboogslag, keek Odoi aanvankelijk toch vreemd op : “Bij bepaalde stilstaande fases is er van weerszijden altijd wel contact, maar in alle eerlijkheid had ik nooit het gevoel dat ik iemand heb geraakt. En als dit al het geval was, dan toch volkomen onbewust. Zowel de scheidsrechter als de VAR gingen er ook niet verder op in, dus zoveel zal er wel niet aan de hand geweest zijn.” (MV)


Maxim De Cuyper: "Doet enorm veel deugd!"

Voor deze zeer belangrijke competitiewedstrijd mocht Maxim De Cuyper nog eens op zijn vertrouwde linksbackpositie spelen en dit ten nadele van Bjorn Meijer. Uiteraard was hij achteraf wat blij met de 0-3 overwinning op Racing Genk.

“Met deze voor ons zeer belangrijke overwinning hoop ik dat de Champion's Play-offs binnen is”, waren de eerste woorden van Maxim. “Het resultaat van Cercle en Gent (gisteren beiden verloren, nvdr) waren al in ons voordeel, waardoor we mits winst vandaag een zeer goede zaak konden doen met het oog op de Champion's Play-offs en zo geschiedde. De ploeg werd door onze coach door allerlei redenen door elkaar gehaald, maar daar heb ik persoonlijk geen mening over. Wij moeten dat gewoon accepteren, eens of oneens, maar alles viel in de goede plooi vandaag en dit doet enorm veel deugd. Uiteraard ben ik blij met mijn zevende assist van het seizoen, maar die kunnen mij nu eventjes gestolen worden. Ik herhaal het dat deze 0-3 overwinning op het veld van rechtstreeks concurrent Racing Genk enorm veel deugd doet en zeker na hetgeen ons in de twee vorige wedstrijden overkomen is. Die nederlagen en alle commentaren achteraf deden zowel ons als de coach heel veel pijn, maar we hebben daarnet bewezen dat wij er zeker nog staan als ploeg en ook dat is niet te onderschatten.” (FDC)


Ronny Deila: "Heel erg trots op de jongens en de staff"

Coach Deila stond ietwat in het oog van de storm de voorbije weken en was nu uiteraard zeer tevreden met de duidelijke zege op het veld van Genk. 
"Ik ben heel erg trots op de manier hoe de jongens en de staff met de moeilijke situatie van de voorbije weken zijn omgegaan", ging de coach van start. "Er is steeds enorm veel druk en het vergt veel energie om steeds te presteren en te winnen. Dat is niet evident om daar steeds mee om te gaan. We verdienden vandaag misschien niet om met 0-3 te winnen, maar misschien hadden we vandaag wel het geluk dat we in andere wedstrijden niet hadden. We vochten voor elkaar en ik benadruk ook graag dat Nordin (Jackers) ook een heel sterke prestatie neerzette. In de tweede helft hadden we het heel lastig in het eerste kwartier. Na enkele vervangingen controleerden we steeds meer het centrum. Nu moeten we vooruit kijken, want er kan nog veel gebeuren."
De coach gaf ook nog wat toelichting bij de wissel van Jutglà. "Ferran was moe, want hij startte de laatste 4 wedstrijden. Op dat moment moesten we ook vooral het middenveld controleren. Je kan zoveel mogelijk aanvallende spelers op het veld zetten, maar er moet ook verdedigd worden. Als je geen controle over de wedstrijd meer hebt, is het een kwestie van tijd vooraleer er iets staat te gebeuren. Ik doe bijgevolg zaken waar ik in geloof en daarna scoren we nog 2 keer", besloot een tevreden Brugse coach. (TM)