Alle nieuws

Reacties na RSC Charleroi - Club Brugge

Jupiler Pro League

We verzamelden reacties van Vanaken, Skov Olsen en coach Deila na de vlotte 1-4 zege tegen Charleroi.

Hans Vanaken: “We moeten nog beter“

De talrijk meegereisde Brugse aanhang zag hoe Club zijn eerste uitwedstrijd van het kalenderjaar 2024 op Mambourg spelenderwijs tot een goed einde bracht en dit tot grote tevredenheid van Hans Vanaken. “We zijn bijzonder goed aan de wedstrijd begonnen. Niet onbelangrijk, want we wisten vooraf dat Charleroi onder druk stond en dus fel van zich zou afbijten. Maar het vroege doelpunt van Brandon deed hen al meteen naar adem happen en stelselmatig wisten we die voorsprong nog voor de rust verder op te voeren”, aldus de tweevoudige winnaar van de Gouden Schoen. “We hadden gedurende de volle negentig minuten de volledige controle over de wedstrijd en als je dan vroeg op voorsprong kan komen, dan maak je het jezelf zoveel makkelijker. Maar los van het resultaat, vond ik ons heel goed aan de bal en wisten we tal van kansen af te dwingen. Met een betere grasmat hadden we allicht nog een paar doelpunten meer kunnen scoren.”

Op de vraag hoe het komt dat Blauw-Zwart nu zoveel beter voor de dag komt, had de Brugse kapitein meteen een antwoord klaar : “Het klopt dat onze resultaten in de maanden oktober en november minder waren. Bijgevolg hebben we de koppen samen gestoken en was het ‘back to basic’. Dan merk je dat die resultaten opnieuw in stijgende lijn zijn gegaan en dat we wederom met het nodige vertrouwen spelen. Al beseffen we heel goed dat er nog steeds een aantal werkpunten zijn, we kunnen en moeten dus nog beter.”

Ook omtrent Thiago had Vanaken zijn visie klaar : “Hij is een absolute meerwaarde voor dit elftal en week na week dient hij zijn criticasters van antwoord. Enkele maanden terug leek het nog alsof hij compleet waardeloos was en nu scoort hij quasi met de ogen dicht. Zo zie je maar dat je niemand nooit vroegtijdig mag afschrijven. Het was duidelijk dat onze Braziliaanse goalgetter een aanpassingsperiode nodig had, maar zijn progressie is enorm. Aan hem, maar ook aan het hele team om nu te blijven bevestigen.” (MV)

Andreas Skov Olsen: “We hebben 70 minuten goed gevoetbald”

Club trekt de positieve lijn van de afgelopen weken door, want het ging met 1-4 winnen op Charleroi. Skov Olsen scoorde deze keer niet, maar met een assist voor Thiago kon hij zich achteraf wel verzoenen.

“Ik denk dat we 70 minuten goed gevoetbald hebben”, sprak Skov Olsen achteraf. “Tot dan speelden we eigenlijk een perfecte wedstrijd. Na de eerste helft hadden we al drie keer gescoord en daarna kwamen we eigenlijk nooit in de problemen, dus ik denk dat we verdiend deze wedstrijd wonnen. De uitslag is niet altijd wat het lijkt, maar vanavond denk ik dat de 1-4 een juiste weergave is van de wedstrijd. In de eerste helft konden we heel veel druk zetten, waardoor Charleroi nauwelijks kon dreigen. Wij van onze kant creëerden heel wat kansen en had het terrein er wat beter bij gelegen, dan hadden we misschien nog meer goals kunnen scoren.”

“We wisten dat Charleroi vinnig ging openen, wat ze ook deden, maar we konden heel goed gebruik maken van de ruimte die er kwam op de flanken. Daarna hebben we kunnen tonen dat we momenteel in een goede flow zitten en dat vertaalde zich in twee doelpunten na ongeveer een kwartier spelen. Uiteraard hopen we dat we dat niveau nog wat kunnen opkrikken, want om straks mee te doen voor de titel zullen we dat zeker nog moeten doen. Vanavond ben ik heel tevreden met onze ploegprestatie en kijken we al uit naar onze volgende thuiswedstrijd tegen KV Kortrijk.” (FDC)


Ronny Deila: “We hebben nu het momentum en dat geeft vertrouwen”

Na de vlotte zege op het veld van Charleroi was coach Ronny Deila uiteraard een tevreden man. Hij loofde de teamprestatie en hoopt het momentum te blijven houden.

“Ik denk dat de eerste 60 minuten heel goed waren”, ging de coach van start. “Ik ben wel een beetje ontgoocheld in het laatste halfuur. Ik vond dat we hen dan iets te veel de bal gaven en die laatste goal hoefde dus niet. Zoals ik echter al zei, is dit niet de makkelijkste verplaatsing en hebben we toch goed gecontroleerd. We hebben veel kansen gecreëerd en we winnen, dus ik ben wel zeer tevreden. We hielden de bal goed in eigen rangen en zetten goeie pressing. We vonden goed de ruimtes tussen hun defensie, dus over het algemeen was het een goede prestatie. Ik hield me niet bezig met de tegenstander en concentreerde enkel op onszelf. We hebben een goede prestatie geleverd vandaag en zij moeten maar een analyse over hun prestatie maken. We moeten gewoon voortbouwen op de voorbije wedstrijden en dan zijn we gewoon een moeilijk team om te bekampen. Dat hebben we vandaag gedaan door dat soort energie in de wedstrijd te brengen. Dan is het sowieso altijd moeilijk om tegen ons te spelen. Nu moeten we dus gewoon doorgaan, want het is een goed momentum voor ons. We maken elke wedstrijd progressie en dat proberen we ook dinsdag opnieuw te tonen.”

Om af te sluiten had de coach ook nog lof voor Thiago. “Hij scoort nu bijna altijd, dus dat is goed. Hij is echt doeltreffend geworden en kan de bal heel goed bijhouden. Daarnaast zet hij ook goed druk, dus op dit moment heeft hij eigenlijk alles. Het helpt uiteraard ook dat hij goed bediend wordt door sterke spelers rond hem. Zoals ik al zei, moeten we gewoon onze taken goed blijven uitvoeren en steeds verbeteren en dan ben ik ervan overtuigd dat we met iets moois kunnen eindigen. Ik denk dat we al een hele tijd op een hoog niveau spelen, maar je kunt altijd zaken verbeteren en dat proberen we ook. Uiteraard hebben we nu het momentum en dat geeft vertrouwen in elke wedstrijd”, besloot een tevreden Brugse coach. (TM)