Alle nieuws

Rik De Mil: “Heel blij dat mijn groep getoond heeft hoe mentaal sterk ze zijn”

Rik De Mil sloot het seizoen met Blauw-Zwart af met een zege op het veld van Union en was uiteraard een tevreden coach.

“Wij zijn ongelooflijk blij met het resultaat”, gaat coach De Mil van start. “Zoals ik al zei vóór de wedstrijd hadden wij hier maar één doel en dat is hier punten komen nemen. Ik weet dat het ietwat een moeilijke situatie was, omdat er drie ploegen kampioen konden worden. Uiteindelijk waren wij maar met één ding bezig en ik ben heel blij dat mijn groep mentaal getoond heeft hoe sterk ze zijn. We zijn tot het einde doorgegaan en ik ben ook ongelooflijk blij dat alle twijfels zijn weggespeeld. Ik snap uiteraard wel dat er verschillende vragen komen, maar ik vond ook dat er de voorbije weken bepaalde mensen bepaalde insinuaties deden en ik ben blij hoe we hierop gereageerd hebben en dat we hier ook drie punten nemen.”
De supporters van Club zijn misschien minder blij met het feit dat Antwerp nu kampioen is. “Dat weet ik niet, maar ik kan me wel inbeelden dat verschillende mensen nu gemengde gevoelens hebben. Wij zijn echter professionals en zijn bezig met onze job. We werken daar iedere dag keihard voor en dat, in zo’n situatie, deze groep nog zo wil presteren en voluit aan de bak wil (zelfs na de vroege 1-0 in de tweede helft)...dan kan je als coach alleen maar blij zijn. Het toont ook aan hoe goed deze groep wel kan werken.”
Shion Homma speelde zich ook in de kijker met een goal en assist. “Het is een jongen die al het hele seizoen progressie aan het maken is bij Club NXT. Het is ook een jongen die hier het eerste jaar in België is, dus hij heeft ook wel wat aanpassingsproblemen gehad. Het is een ongelooflijk sympathieke jongen die keihard werkt, dus ik ga er inderdaad wel vanuit dat men er nog zal van horen.”
Tot slot gaf Rik De Mil ook nog wat toelichting bij zijn eigen toekomst. “We gaan volgende week zien wat de toekomst voor mij brengt, want dan zitten we samen met het bestuur. Het is duidelijk dat Club Brugge heel graag wil dat ik blijf. Dat doet uiteraard wel iets, omdat ik daar toch al 9 jaar zit. De steunbetuigingen en vragen om te blijven is heel mooi, omdat dit toch iets is voor het werk dat je gedaan hebt tot nu toe. We moeten echter ook rustig eens bekijken wat de andere opties allemaal zijn en dan uiteindelijk zal ik in eer en geweten de juiste beslissing proberen nemen. Er zijn geruchten over Engeland, maar daar is niets van aan. Ik ben in alles altijd al heel open en eerlijk geweest, dus ik kan je zeggen dat die optie voorlopig niet open ligt. Er zijn wel opties, maar we moeten rustig kijken wat de toekomst brengt”, besluiten een tevreden Club-coach. (TM)