Alle nieuws

Rik De Mil: "Positief over mijn groep, maar jammer dat we kansen niet afmaken"

Coach Rik De Mil was na de nederlaag tegen KRC Genk positief over het spel van zijn ploeg, maar uiteraard ook ontgoocheld over het resultaat.

"Eerst en vooral wil ik proficiat zeggen aan Genk met de zege", begon de coach zijn verhaal. "Wat mijn ploeg betreft, zag ik opnieuw een heel strijdvaardig Club Brugge. Dat is geen evidentie gezien de situatie waarin we zitten. We hebben ons weer positief proberen tonen tegen een sterke ploeg. We hadden meer balbezit dan Genk en dat wil al wel wat zeggen tegen een ploeg die gekend staat voor hun positief voetbal. We hebben wederom veel kansen gecreëerd, maar dan is het ook des te jammer dat we deze niet afmaken. Zowel aanvallend als verdedigend constateer ik jammer genoeg een probleem. We spelen goed voetbal, maar belonen onszelf niet. Daarnaast krijgen we te makkelijk doelpunten tegen. Zo wordt het natuurlijk moeilijk om wedstrijden te winnen. Ik ben dus positief over mijn groep en de manier waarop ze het Genk moeilijk hebben gemaakt, maar het is jammer en ontgoochelend dat we onze kansen niet afmaken."
De coach blikte ook al vooruit naar de match tegen Union. "We zijn allemaal professionals, dus jullie mogen er zeker van zijn dat we ook 100% alles zullen geven tegen Union (net als vandaag tegen Genk). Volgende week gaan we gewoon opnieuw vol aan de bak. We zitten wel met een grote lijst geblesseerden, maar we zullen alles geven met de beschikbare spelers. Daarbij wil ik graag nog eens een pluim geven aan de jonge jongens. Zowel de starters als de invallers hebben meer dan hun job gedaan, dus ik ben absoluut niet mistevreden over mijn groep. We gaan sowieso punten proberen pakken tegen Union", besluit Rik De Mil. (TM)