Alle nieuws

Ronny Deila: “Chapeau voor het hele team”

Jupiler Pro League

Charleroi toonde zich een lastige tegenstander, maar Club Brugge kon uiteindelijk toch de drie punten thuis houden. Ronny Deila zag zijn team alles uit de kast halen om alsnog de overwinning binnen te halen.

“Het was een moeilijke match voor ons”, aldus Deila. “We begonnen erg slecht, dus dat was ontgoochelend. Daarna kwamen we steeds beter in de match en scoorden we verdiend de 1-1. Na de gelijkmaker viel het echter weer stil en slikten we opnieuw een tegengoal. Gelukkig konden we nog voor de rust terug scoren. Na de pauze pushten we goed, maar zij creëerden ook opnieuw enkele kansen. Gelukkig was Simon Mignolet enorm sterk vandaag. Het waren uiteindelijk de invallers die het verschil maakten, maar chapeau voor het hele team. Het was belangrijk dat de ploeg niet in elkaar stuikte na die achterstand en dat we de dingen bleven doen die we moesten doen. We hadden nog een plan B en een plan C en dat heeft uiteindelijk de doorslag gegeven. We hadden periodes die erg sterk waren, maar ook periodes dat we te veel balverlies leden. Als je zelf hoog druk zet, dan geef je ook ruimte weg. We waren echter zelf niet goed genoeg georganiseerd, waardoor we kansen weggaven. Anderzijds slaagden we er wel in om het grootste deel van de match te controleren.”

Het was uiteindelijk Antonio Nusa die Club in de slotfase op voorsprong bracht. De achttienjarige is sinds zijn debuut voor de Noorse nationale ploeg plots een wereldwijde hype geworden, maar volgens Deila houdt Nusa de voetjes op de grond. “Ik kan veel dingen zeggen over hem. Het was eerst en vooral onzeker of hij wel in de kern zou zitten, want door die twee matchen met Noorwegen was hij heel vermoeid. Uiteindelijk bleek hij toch te kunnen spelen en maakte hij vandaag nog het verschil. Het is een fantastische jongen die ook nuchter en heel leergierig is. Ik heb gezien hoe hij in Noorwegen na Haaland plots de kroonprins is van het Noorse voetbal. Maar het is aan hem om hem hier te bewijzen. Als hij dat stap voor stap doet, dan staan er hem nog mooie dingen te wachten.” (SF)