Alle nieuws

Ronny Deila: “Negatieve trend gekeerd”

Jupiler Pro League

Na een razendspannende wedstrijd hield Club Brugge in extremis de drie punten thuis tegen Antwerp. Na de overwinning tegen Lugano dus opnieuw een deuggdoende zege voor Blauw-Zwart. Coach Ronny Deila was dan ook erg tevreden.

“Het was een heel evenwichtige match, heel tactisch ook. Beide ploegen beseften dat de inzet groot was. Er waren in de eerste helft dan ook weinig openingen. Die eerste goal was ongeveer de enige echte kans. In de tweede helft liep het dan beter en was de 2-0 dichterbij dan de 1-1. Door die gelijkmaker was alles te herdoen, maar het het zegt iets over de mentale weerbaarheid van deze groep dat we dan toch nog winnen. Hoedje af voor de spelers, hoe ze geloven in zichzelf en in het team. Het is duidelijk dat we nog veel beter moeten voetballen, maar je ziet soms nog angst. Maar het is defensief heel solide en dat is alvast een goede basis. We hebben nu drie punten meer en een titelconcurrent geklopt. Bovendien hebben we ook die negatieve trend kunnen keren. Tijdens de vorige competitiematchen zat het soms niet mee, maar vandaag wel. We hebben ook iets meer defensieve zekerheid ingebouwd zodat we minder makkelijk doelpunten incasseren.”

De Noorse coach had ook nog lovende woorden in huis voor matchwinnaar Vanaken en voor beide centrumspitsen Jutglà en Thiago. “Hans is een ongelooflijke speler. Iedereen kent uiteraard zijn kwaliteiten. Hij leidt met kalmte en intelligentie, en beschikt qua passing en afwerking over uitstekende kwaliteiten. Ik ben erg dankbaar dat ik zo’n spelers mag coachen. Ferran van zijn kant is lang out geweest en heeft tijd nodig om weer naar zijn beste niveau toe te groeien. Hij wist al op woensdag dat hij vandaag zou starten en was goed voorbereid. Wat Igor betreft is het nog met ups en downs. Hij moet nog leren omgaan met de druk van een topploeg en moet ook gewoon worden aan een hoger niveau.” (SF)