Alle nieuws

Ronny Deila: "We moeten meer creëren dan vandaag het geval was"

Jupiler Pro League


Na het scoreloos gelijkspel tegen KV Mechelen was coach Deila toch wat ontgoocheld over de prestatie van zijn team.

"Ik denk dat de eerste helft gewoon niet goed genoeg was", begon de coach zijn analyse. "Vooral in aanvallend opzicht hadden we te veel spelers die te wijd stonden en die te weinig in het spel zelf meededen om te kunnen wisselen naar het midden van het veld. We speelden te simpel in plaats van hen meer uit te dagen en we creëerden te weinig. We hadden wel een goede controle over de wedstrijd en ik denk niet dat zij ook veel creëerden. In de laatste 25 minuten van de wedstrijd hadden we, mede door de wissels, wat meer doelkansen. Echter te weinig om de overwinning naar ons toe te trekken. We moeten meer creëren dan we vandaag hebben gedaan om te weten dat we de wedstrijd kunnen winnen."
Verdedigend zat het wel weer snor bij Club. "Dat is inderdaad het positieve van vandaag en dat moeten we ook met ons meenemen. Eén punt is uiteraard belangrijker dan geen punten, maar we kunnen beter dan dit. We moeten wat meer risico in ons aanvallend spel leggen, zoals we in de tweede helft deden. Daarnaast was de druk in de eerste helft ook iets te weinig, nl. half-half en dat was in de tweede helft wel wat beter. De attitude zit goed, dus daar gaat het niet om. Het gaat om positionering en durven om meer door het centrum te voetballen."
Blauw-Zwart had ook pech bij de afwerking, met o.a. een afgekeurde goal wegens buitenspel. "Ik heb de beelden nog niet gezien, maar men zei me dat het geen buitenspel was. Als we geen buitenspel meer kunnen onderscheiden, moeten we ook geen VAR meer hebben. Als men de lijn trok op de beelden, leek het onside", besloot een ietwat ontgoochelde Ronny Deila. (TM)