Alle nieuws

Ronny Deila: “We zullen moeten strijden”

UEFA Conference League

Daags voor de wedstrijd tegen Aarhus blikte coach Ronny Deila vooruit op de start van de Europese campagne. Hij had het over onze eigen ploeg en de tegenstander. “Het wordt een moeilijke wedstrijd, maar we willen winnen en doorgaan.”

Coach Ronny Deila kijkt uit naar de wedstrijd van morgen, maar het wordt geen makkelijke opgave benadrukte hij op z’n eerste persconferentie. “Aarhus is een goed georganiseerd team en ze werken hard, maar simpel wordt het zeker niet. Wij hebben genoeg kwaliteit in ons eigen team en gaan vol voor die volgende ronde”, aldus Deila.

Na vier weken voorbereiding begint het seizoen morgen pas écht. Onze coach zag tegenstander Aarhus vorig jaar aan het werk tegen Kopenhagen. “Het is een goed voetballende ploeg met een sterke teamspirit en een goede organisatie. Een hecht team.”

Yaremchuk onzeker

Deila kijkt naar de wedstrijd zoals hij naar elke wedstrijd doet: “We moeten het beste in onszelf naar boven halen en kwaliteit op de mat brengen. Stel dat het niet meezit, dan moeten we het volgende week beter doen, want we willen absoluut door gaan. Enkel Jutglà was nog afwezig en Yaremchuk is onzeker met de knie. Voor de rest was iedereen fit.”

Onze coach over z’n eerste weken bij Club: “Elke training en elke wedstrijd leer ik bij over de staf, spelers en iedereen hier. Ik hou ervan om teams beter te maken. We zetten stappen en werken telkens van daaruit verder. We zijn gedisciplineerd en georganiseerd, dat zag ik ook de laatste wedstrijd. Er is een duidelijk beeld en dat moet er op het veld uit komen, al kost dat tijd.”

Intussen zijn al bijna 20.000 kaartjes de deur uit voor de match van morgen. Nog geen ticket? Claim dan eentje gratis als abonnee of bemachtig een via tickets.clubbrugge.be!