Alle nieuws

Rudi Ekmen door naar laatste 24 in eChampions League

Esports

Hij heeft het weer geflikt. EAFC-speler Rudi Ekmen schrijft opnieuw geschiedenis. Hij overleeft de groepsfase van de eChampions League en heeft een ticket te pakken voor de laatste 24. Een overzicht van het weekend in Londen!

Met de Belgische landstitel op zak mocht Rudi Ekmen het dit weekend gaan bewijzen op Europees niveau. De Mechelaar trok naar Londen voor de groepsfase van de eChampions League waar hij in een poule terechtkwam met JP_Sleator (UCD Dublin), Montaxer (FC Lorient), Neat (Real Valladolid) en wereldtopper Tekkz (Manchester City). 

In zijn eerste virtuele voetbalpot van twee keer negen minuten tegen de Italiaanse Montaxer kwam hij op een 0-2-achterstand. Uiteindelijk toonde Ekmen zijn mentale weerbaarheid en haalde hij er in de slotminuut nog een gelijkspel uit. En dat gelijkspel gaf vertrouwen voor de wedstrijd tegen Tekkz. Vorig jaar werd Ekmen nog uitgeschakeld door de ePremier League-winnaar, maar nu werden de rollen omgedraaid. Onze esporter haalde verschroeiend uit en speelde de Brit van het kastje naar de muur. 5-2! 

En daarna ging Ekmen gewoon verder. De Ierse kampioen JP_sleator, die de kleuren van UCD Dublin verdedigt, kreeg een stevige 7-1 om de oren waardoor onze landskampioen uitkijk had op groepswinst. De eerste plaats levert een rechtstreeks ticket op voor de laatste 16, terwijl plaats twee en drie in de groep nog een knock-outronde moeten overleven bij de laatste 24. 

Daarvoor moest Ekmen na een lange break wel nog voorbij Neat. Die laatste kwam net uit zijn vorige pot waardoor hij al goed was ingespeeld. Ekmen kwam al vroeg op achterstand en kon uiteindelijk geen vuist meer maken. 7-3 en een uiteindelijke knappe derde plaats in de vooraf aangekondigde 'groep des doods'. 

Rudi Ekmen blijft zo geschiedenis schrijven en maakt nu al deel uit van de beste 24 EAFC-spelers van Europa. De knock-outronde wordt op zaterdag afgewerkt in Flippers Londen. Een eventueel vervolg in de 'round of 16' staat de dag erna gepland. Als het sprookje verder blijft duren volgt er nog een laatste stop op 29 mei waar de beste acht spelers vechten om de eChampions League-trofee in de finals.