Alle nieuws

Union – Club: de Club Facts

Top nieuws

Vanavond staat de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Club Brugge neemt het op tegen Union Saint-Gilloise. Ontdek alles over de wedstrijd met de Club Facts!

Unibet – Nummer 1 in verantwoord spelen (+18)

De wedstrijd

De 51ste en laatste wedstrijd van het seizoen van Club is de verplaatsing naar het Joseph Mariënstadion van Union. Beide teams kijken elkaar voor de 90ste keer in de ogen in de geschiedenis van de Eerste Klasse. De 42 vorige verplaatsingen naar Brussel leverden 11 zeges, 7 draws en 24 nederlagen op.

Eerder dit seizoen speelden beide clubs 2-2 gelijk in Vorst. Een dubbele voorsprong via Andreas Skov Olsen en Hans Vanaken werd nog uitgewist door Union via goals van Christian Burgess en Bart Nieuwkoop.

Hans Vanaken is de algemene topschutter van deze play-offs. Hij trof al 4 keer raak in 5 matchen. De Limburgse captain van Club scoorde de meeste goals (24), gaf de meeste assists (13) en speelde de meeste matchen (67) van alle spelers die ooit deelnamen aan de Champions’ Play-Offs in België.

Club Brugge is het enige team dat in elke wedstrijd van de play-offs kon scoren. Ook ondernam het de meeste doelpogingen (72), gaf het de meeste passes (2.407) en had het Blauw-Zwart het meeste balbezit (55,5% gemiddeld) in de play-offs.


De tegenstander

Als Union zondag wint, terwijl Antwerp niet wint in Genk, is het voor de 12e keer in hun geschiedenis landskampioen. Om kampioen te worden moet Union wel iets doen wat het hen nog niet lukte sinds de promotie: thuis winnen van Club.

De ploeg van Karel Geraerts moet het doen zonder Siebe Van der Heyden (blessure) en Senne Lynen (geschorst). Ook andere spelers Boniface, Teuma en Vertessen zijn onzeker.

Topschutter van Union is nog steeds Simon Adingra (11 goals) en de assistkoning is kapitein Teddy Teuma.

Mijlpalen

Hans Vanaken kan zijn 390e wedstrijd voor Club Brugge spelen. Ook Noa Lang kan voor de 125e keer in actie komen voor Blauw-Zwart.

Voor Cisse Sandra kan het de 25e match bij Club worden.

Simon Mignolet kan zijn 210e wedstrijd in Eerste Klasse spelen (66 voor STVV en 144 voor Club).

Casper Nielsen kan tegen zijn ex-club zijn 75e match in Eerste Klasse spelen (39 voor Union, 36 voor Club).

Scheidsrechter

Bram Van Driessche is de ref voor de laatste wedstrijd van het seizoen. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Yves De Neve en Rien Vanyzere.

De VAR van dienst is Jonathan Lardot. Hij wordt bijgestaan door Michael Geerolf en Bert Verbeke.